25H VW Fun Cup: Drie op drie voor Steveny/de Radigues

Kia Buy Way - Kia Pro_CeedKia Buy Way - Kia Pro_Ceed
De tweede korte sprintwedstrijd van het weekend was helaas op vlak van spanning niet gewaagd aan de eerste wedstrijd, gestart eerder op de middag. Het resultaat was weliswaar dezelfde: een overwinning voor Steveny/de Radigues (KIA).
Een kwartier na het vallen van de vlag over de tweede wedstrijd, wordt het startschot gegeven voor de derde en laatste BTCS wedstrijd van het weekend. Aangezien Steveny de eerste wedstrijd won, vertrekt de KIA vanop de pole. De start verloopt vlekkeloos al verliest de Radigues zijn pole aan de Renault Mégane van Lémeret, die meteen een mooie kloof van enkele volle seconden weet te slaan. Achter Lémeret zien we een gelijkaardig duo, met de Mégane van Richard en de Pro_Ceed van Ferrier. Na de problemen in de tweede wedstrijd, is de Volvo overigens opnieuw van start gegaan. De wagen slaagt er echter niet in aansluiting te vinden met de kop van de wedstrijd en valt bijgevolg buiten het podium. In T3 neemt Steven Vanbellingen de leiding en weet de Vlaams-Brabander zich wonderwel te handhaven op een uitstekende vijfde plaats algemeen, al is dat mede vanwege een teleurstellende Christian Kelders en een achterop liggende Volvo.

Het verdere wedstrijdverloop is eerder als vrij saai te bestempelen. De KIA, die de andere wedstrijden dit weekend reeds op haar naam schreef, is nooit echt in staat de kloof met de leidende Mégane te dichten, maar wanneer Lémeret in de pif-paf een tragere deelnemer moet dubbelen, weet de Radigues de Koreaanse Silhouette onder de achtervleugel van de Renault te positioneren. Weg kloof, welkom strijd! De Radigues zet Lémeret constant onder druk en bij de minste fout van beide heren zit de Kia van Tom Ferrier op vinkenslag om alle overwinningen dit weekend naar het kamp van KIA te brengen. Zover komt het evenwel niet, want de Radigues weet, met nog een derde wedstrijd te gaan, Lémeret te passeren. Beide piloten spelen nog enkele malen haasje over, maar aan de finishlijn is de KIA die "the power to surprise" heeft en als eerste de geblokte vlag wordt getoond. Drie op drie voor Steveny/de Radigues en een verstevigde leidingsplaats in de tussenstand!

Verder in het klassement ondergaat Vanbellingen de wet van de sterkste, nadat hij van de Poele en Christian Kelders moet laten voorgaan. Met nog minder dan tien minuten op de klokken, gaat Ronnie Latinne eveneens voorbij aan de Brabander, waardoor Vanbellingen de leiding in T3 verspeelt ten voordele van de VW-rijder. In S2 zegevierde opnieuw Gomez.

Foto: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zaterdag 09 juli 2011 om 12:53


Andere publicaties op Racingworld.be...