Kortnieuws: Frans en Duits GT-kampioenschap

De tweede race van de GT Tour op Magny Cours leverde een identiek podium als gisteren op, maar in omgekeerde volgorde; de WRT Audi eindigde andermaal als tweede. In Duitsland behaalde Mercedes zijn eerste overwinning in het ADAC GT kampioenschap dankzij het Heico Motorsport duo Frankenhout/Wirth.
De sprintrace van de GT Tour manche op Magny-Cours zag alweer een Porsche triomferen. Ditmaal was het echter de Pro GT by Almeras 997 GT3 R van Laurent Pasquali en Anthony Beltoise die met de overwinning ging lopen. Ortelli en Hallyday vertrokken met hun WRT Audi van op de pole maar moesten zich andermaal tevreden stellen met de tweede plaats. Derde werden de winnaars van zaterdag Groppi en Bornhauser met de Larbre Porsche. Pasquali en Beltoise staan nu ook aan de leiding van het kampioenschap voor het Larbre duo en beide WRT piloten.

In Duitsland behaalde Mercedes zijn eerste overwinning in de ADAC GT serie tijdens de tweede race op de Nurburgring in het kader van de ADAC Truck GP. De Nederlander Christiaan Frankenhout en zijn Duitse ploegmaat Andreas Wirth gingen er met de overwinning lopen in de Heico Mercedes en eindigden voor de Lamborghini Gallardo van Geipel/von Thurn und Taxis en de tweede Heico Mercedes van Proczyk/Baumann.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 11 juli 2011 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...