GT1: Paul Ricard: Mücke en Aston Martin snelste in de prekwalificatie

Young Driver AMR - Aston Martin DB9Young Driver AMR - Aston Martin DB9
De Duitser Stefan Mücke, nog steeds wachtend op een eventuele straf tengevolge van het incident in Silverstone, was de snelste tijdens de prekwalificatie op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard. De volgende zes wagens eindigden wel binnen dezelfde seconde, wat dus een spannende kwalificatie belooft. Snelste Belg was wederom Maxime Martin met een zesde tijd.
Bij de vrije training was het nochtans Nissan die de toon aangaf met vier wagens bij de snelste vijf. Richard Westbrook (Nissan JRM) ging David Brabham (Nissan Sumo Power) vooraf. Enkel de Hexis Aston Martin van Andrea Piccini kon enig weerwerk geven en eindigde met de derde tijd. De twee All-Inkl Lamborghini’s waren zesde en zevende. Vanina Ickx was snelste Ford rijder op de negende plaats en de snelste Corvette (Hezemans) vonden we pas terug op de elfde plaats.

Iedereen verwachtte dus Nissan bij de prekwalificatie die in de namiddag plaats vond, maar het is Stefan Mücke die met een tijd van 2:03.897 iedereen het nakijken gaf. Nissan pakte toch nog de tweede plaats met Michael Krumm. Andreas Zuber, terug van de partij bij Exim Bank Team China zette de Corvette op de derde plaats voor twee andere Nissan’s van Brabham/Campbell-Walter en Westbrook/Dumbreck. De Marc VDS Ford GT van Makowiecki/Martin volgde met de zesde tijd. Vanina Ickx was andermaal mooi negende, maar Bas Leinders moest zich tevreden stellen met een magere vijftiende plaats. Ook de Lamborghini’s, nochtans leider in het kampioenschap, stonden nergens en stelde teleur met een elfde (Winkelhock/Basseng) en een zestiende en laatste tijd voor Pastorelli/Schwager. 


Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op vrijdag 15 juli 2011 om 23:24


Andere publicaties op Racingworld.be...