Superleague Formula: Zolder: België boven in de vrije trainingen

RSC Anderlecht - Neel JaniRSC Anderlecht - Neel Jani
Vandaag kregen de SLF rijders twee vrije sessies van ieder 40 minuten voorgeschoteld een unieke kans de perfecte balans te vinden voor de kwalificaties van morgen. Onder een aangenaam zonnetje zagen de aanwezige toeschouwers eerst een Belgische wagen en daarna een Belgische rijder de beste tijden neerzetten. Tijdens de eerste sessie was het namelijk de Belgium-Anderlecht bolide met Neel Jani aan het stuur die de snelste was in de tweede sessie kwam die eer toe aan de Belg Frédéric Vervisch die de kleuren van Luxemburg verdedigt.
Veertien wagens maken zich om 13u35 klaar voor de eerste vrije training. Wat opvalt, is dat het kampioenschap geëvolueerd is naar een echte nations cup, daar nog maar zes wagens de kleuren van een voetbalclub dragen. Neel Jani, ooit nog testrijder bij Red Bull in de F1 en ex Champ Car rijder, wachtte vrij lang voor hij de baan op kwam, maar eens in actie zette hij onmiddellijk snelle tijden neer in de Belgische Anderlecht wagen. Even voor het einde van de eerste sessie klokte de Zwitser dan ook de snelste tijd af in 1:20.020, voor de winnaar van verleden jaar de Brit Craig Dolby (Engeland). John Martin met de Australische wagen was derde snelste gevolgd door Yelmer Buurman (Nederland-PSV) en Tristan Gommendy (Frankrijk-Bordeaux). Frederic Vervisch in de wagen van Luxemburg eindigde met de zevende tijd.

Luxemburg - Frédéric VervischLuxemburg - Frédéric Vervisch
Bij de tweede sessie ging het er duidelijk sneller aan toe en ditmaal klokte de Belg Vervisch de snelste tijd af in 1:18.784. Tweede snelste was ditmaal de Spanjaard Andy Soucek (Spanje-Atletico Madrid) voor Max Wissel, die zijn rentree maakt op de wagen van Zuid-Korea. De snelste man van de eerste sessie, Neel Jani was nu vierde voor debutant Mikhail Aleshin (Rusland). Deze laatste zorgde echter ook voor een rode vlag situatie door na de Jacky Ickx chicane in de muur te knallen. Voor de Nederlanders verliep de training minder voorspoedig, Yelmer Buurman strandde op de achtste plaats en Robert Doornbos kwam niet verder dan de twaalfde plaats.

Morgen om 14u25 start de kwalificatie, waarbij hopelijk weer een glansrol is weggelegd voor onze nationale wagen en rijder.

Foto's: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 15 juli 2011 om 23:02


Andere publicaties op Racingworld.be...