6H of Silverstone: Aston Martin met LMP1 aan de start

Aston Martin - AMR-OneAston Martin - AMR-One
De 24 uren van Le Mans verliepen catastrofaal voor het fabrieksteam van Aston Martin. De nieuwe LMP1 bolides met 6 cilinder motor in lijn gingen amper vooruit bij de kwalificaties en gaven in de race zelf beide op met motorproblemen; één AMR-One wierp na 2 ronden de handdoek, het andere exemplaar na 4 ronden. Slechter kon amper. Velen voorzagen dan ook een voegtijdig stoppen van het programma.

Zelfs gerenommeerde ingenieurs van bekende concurrerende merken stelden de motorkeuze van Aston Martin in vraag en voorspelden dat de configuratie van een zes cilinder motor in lijn nooit kon werken in een prototype. Maar David Richards, eigenaar van het Britse merk en CEO van Prodrive, deelde vorige week mee dat Aston Martin zeker aan de start zal staan van de 6 uren van Silverstone, de volgende manche van het ILMC.

Met welke wagen de troepen van de voormalig F1 teamchef aantreden, is nog niet bepaald. “Ik heb de nieuwe wagen zowel als de 6 cilinder turbo motor laten evalueren door twee consultancy bureaus en zij hebben niets fundamenteels fout gevonden, noch aan het chassis noch aan de motor,” preciseert Richards, “Met genoeg geld kan alles recht gezet worden, of dit nog op tijd kan voor de zes uren van Silverstone is echter niet zeker. Indien niet dan hebben we nog altijd de V12 Lola’s van vorig seizoen ter beschikking, met enige aanpassingen zijn deze nog steeds competitief. De definitieve beslissing wordt volgende week genomen in samenspraak met Aston Martin en de sponsors."

Foto: Aston Martin Racing


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in LMS op dinsdag 19 juli 2011 om 00:25


Andere publicaties op Racingworld.be...