GT1: All-Inkl neemt de Lamborghini's van SRT over

Swiss Racing TeamSwiss Racing Team
Al twee races geeft het Swiss Racing Team forfait nadat beide wagens zwaar beschadigd raakten tijdens de race op de Sachsenring. SRT vond niet de nodige financiële middelen om de wagens terug op te lappen. Het contract dat SRO sloot met de overzeese races voorziet minimum 18 wagens aan de start, een voorwaarde waar na het forfait van SRT niet meer aan voldaan is.
Swiss Racing Team liet verstaan dat het dit jaar niet meer aan de start zou verschijnen wegens gebrek aan financiën en het GT1 veld telt nu al twee races slechts 16 deelnemers. Dit brengt SRO in moeilijkheden, daar de organisatie in haar contract een startveld van minimum 18 wagens aanbiedt voor de overzeese races. Dit jaar zijn er nog 3 races voorzien, allen buiten Europa. Als niet snel twee extra wagens werden gevonden, dreigde het kampioenschap een vroegtijdig einde tegemoet te gaan.

Een oplossing werd gevonden in de overname van beide SRT Lamborghini’s door All-Inkl, dat al twee Lamborghini’s inzet in het kampioenschap. De twee ex-SRT Lambo’s, waarvan één toehoort aan Reiter en één aan een privé-verzamelaar, zullen echter niet rechtstreeks door All-Inkl ingeschreven worden, maar via een satelliet team. Een identieke structuur dus als bij Ford met Marc VDS Racing en Belgian Racing. Onder welke naam en met welke rijders de wagens zullen deelnemen in China en Argentinië zal later bekend gemaakt worden.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op vrijdag 22 juli 2011 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...