24H of Spa: United Autosports heeft de smaak te pakken!

United Autosports - Audi R8 LMSUnited Autosports - Audi R8 LMS
De 24 Hours of Spa was niet meteen de het gemakelijkste event dat United Motorsports uitzocht voor hun eerste etmaalrace exact één jaar geleden. Nadat het team toen naar Spa afzakte met twee bolides, hebben teameigenaars Zak Brown en Richard Dean besloten om deze editie nog een extra wapen in de strijd te gooien. Er zullen dus maar liefst drie Audi R8 LMS ingezet worden in de gekende 'stars and stripes'-livery. De toch wel indrukwekkende drivers' line up doet vermoeden dat het team absoluut beter willen doen dan de derde en vierde plaats die ze vorig jaar behaalde in de GT3 klasse.
Maar liefst vier ex-Formule 1 piloten, aangevuld met een aantal rijders welke ervaring hebben met de Audi R8 vonden een zitje in het team. Mark Blundell, Stefan Johansson en Eddie Cheever konden vorig jaar al kennis maken met de grillige 24 uurs race in de Ardennen. Voeg daar nog Johnny Herbert aan toe en Arie Luyendyck (ex-Indy 500 winnaar), en je bekomt een vijftal dat samen in meer dan 50 races rond de klok van start ging.  

Rijdersbezetting :

#11 - Matt Bell / Mark Blundell / Eddie Cheever / Mark Patterson
#12 - Alain Li / Arie Luyendyk / Richard Meins / Henri Richard
#23 - Zak Brown / Richard Dean / Johnny Herbert / Stefan Johansson

Arie Luyendyk: 'De kennismaking met de Audi R8 LMS was indrukwekkend temeer omdat dit samen ging met de kennismaking met het circuit van Francorchamps. Dit is een prachtige omloop, en ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan. Twaalf jaar na mijn laatste etmaal race kijk ik er dus echt naar uit om met de Audi op dit circuit te racen.

Johnny Herbert: 'Het is reeds van september 2004 geleden dat ik nog van start ging op mijn favoriete circuit. Deze race wordt meteen mijn eerste kennismaking met het United Autosports team als met de Audi R8 LMS. Ik hoop dan ook dat de combinatie van ervaren piloten en de betrouwbaarheid van de wagen ervoor zorgen dat we een kans maken om voor de overwinning te gaan.'

Foto: United Autosports


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op dinsdag 26 juli 2011 om 13:29


Andere publicaties op Racingworld.be...