24H of Spa: Drie McLaren MP4-12C GT3's aan de start

McLaren MP4-12C GT3McLaren MP4-12C GT3
McLaren zal komend weekend maar liefst 3 exemplaren van haar nieuwe MP4-12C GT3 inzetten tijdens de 24 uren van Spa. Twee wagens (#58, #59) komen uit in de reeds sterk bezette Pro-Cup, de derde wagen (#60) wordt in samenwerking met toekomstig klantenteam VonRyan Racing ingezet in de Pro-Am Cup. McLaren pakt de internationale lancering van haar nieuwste wapen dus groots aan. Afgelopen week werkte de MP4-12C GT3 nog een ware endurance testsessie af op het circuit van Navarra, het team is dus niet over één nacht ijs gegaan bij het nemen van deze beslissing.
Drie wagens betekent natuurlijk ook een groot aantal rijders; naast de vaste testpiloten Andrew Kirkaldy, Alvaro Parente, Oliver Turvey en Chris Goodwin vervoegen nu ook Rob Bell en Tim Mullen de Pro line-up. De volledige bemanning en indeling per wagen ziet er als volgt uit:
 
Pro-Cup:
#58: Rob Bell (GB) - Chris Goodwin (GB) - Tim Mullen (GB)
#59: Andrew Kirkaldy (GB) - Álvaro Parente (POR) - Oliver Turvey  (GB)
 
Pro-Am Cup:
#60 (in samenwerking met VonRyan Racing):
Adam Christodoulou (GB) - Glynn Geddie (GB) - Phil Quaife (GB) - Roger Wills (NZL)
 
Chris Goodwin (#58): "Ik was zeer tevreden over de prestaties van de 12C GT3 tijdens haar debuut in Spa vorige maand. De wagen was betrouwbaar, snel en gemakkelijk te besturen. Dit niveau van endurance racen is een curciale test voor de mechaniek van de wagen, en we hebben het best mogelijke team nodig om te verzekeren dat we relevante en objectieve data verkrijgen over het rijgedrag."
 
"We maken ook van de gelegenheid gebruik om samen te werken met een toekomstig klantenteam, VonRyan Racing. We willen goede relaties ontwikkelen met al onze klanten en deze ervaring zal ons helpen in ons klantenprogramma voor 2012 en verder."

Foto: McLaren Automotive


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op dinsdag 26 juli 2011 om 17:11


Andere publicaties op Racingworld.be...