24H of Spa: Laatste controle voor de start - Hezemans topt de tabellen

KRK Racing Team Holland - Mercedes SLS AMGKRK Racing Team Holland - Mercedes SLS AMG
Het is zaterdagochtend en de toeschouwers ontwaken na een frisse en vooral natte nacht. Piloten en teams maken zich klaar voor de warm-up die stipt om vijf na negen van start gaat. Zoals bij het merendeel van de sessies, werd er ook nu op een natte omloop gereden. Rondetijden zijn dus van minder belang, een algemene 'check-up' des te meer. Hezemans klokte in de oranje-wit getooide Mercedes de snelste chrono, nadat de wagen veel problemen kende op set-up vlak eerder deze week.
Black Falcon - Mercedes SLS AMGBlack Falcon - Mercedes SLS AMG
Bij KRK Racing Team Holland heeft men, integenstelling tot eergisteren, vandaag wel de juiste set-up gevonden. Naar verluidt zou het team de afstellingen van de laatste Belcar race aangewend hebben en met succes; Mike Hezemans reed de snelste tijd vanmorgen in de SLS Mercedes #15. Ook de mooie rode Black Falcon AMG van Hayer/Jäger/Lemeret draaide vooraan mee.

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMSAudi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Ook de McLaren GT #59 reed terug mee vooraan, maar de Britten zouden van de rustdag gebruik gemaakt hebben om de motor van de MP4-12C te vervangen, iets wat uiteraard niet is toegelaten in de reglementen van de Blancpain Endurance Series. Bijgevolg heeft de wedstrijdleiding beslist dat de oranje bolide binnen de eerste drie ronden na de start de pits zal moeten opzoeken voor een 5 minuten durende stop and go. Op deze manier zal een van de blikvangers in de wedstrijd al bij aanvang van de etmaalrace tegen een achterstand van een tweetal ronden aankijken.

Onze fotografen zorgden eveneens voor een fotoboek van de warm-up.

Vanmiddag om 16.00u wordt de start gegeven. Racingworld.be houdt u regelmatig op de hoogte vanuit de pitlane en het mediacenter met tekst en beeldmateriaal. Kort na de start brengen we "up to speed" over de eerste wapenfeiten, waarna u zich kan verwachten aan newsflashes bij interessante wendingen en daarnaast een uitgebreid verslag elke vier uur.

Foto's: Marnik Mouchaers - Tim De Keukelaere - Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op zaterdag 30 juli 2011 om 09:18


Andere publicaties op Racingworld.be...