GT1: Minimum 7 merken voor derde jaargang!

Stéphane RatelStéphane Ratel
Tijdens de persconferentie gehouden door SRO-bezieler en CEO Stéphane Ratel alleen maar positieve berichten voor de derde jaargang van het wereldkampioenschap GT1. Er zouden inmiddels 7 merken zich hebben ingeschreven waaronder; Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini en Nissan. Aan de succesformule van het BEC wordt uiteraard niks gewijzigd en ook het FIA GT3 kampioenschap blijft in zijn huidige vorm bestaan.
Niettegenstaande we in Spa aanwezig zijn voor de belangrijkste wedstrijd van BEC seizoen, was er toch verrassend nieuws. Geen veranderingen in de Blancpain Endurance Series. Never change a winning formula!  Het is vooral het  GT1 verhaal waar de vernieuwing zal plaatsvinden. Zo zal men niet alleen GT1's toelaten, maar ook GTE (ook wel gekend als GT2) en GT3. "Uiteraard zullen er hier en daar wel wat up- of downgrades moeten gebeuren, maar dat is perfecct haalbaar", aldus Ratel.

Stéphane RatelStéphane Ratel
Voorlopig zouden er, volgens de SRO kopman, 7 'pre-entry's' zijn met elk twee wagens; Aston Martin (Young Driver AMR), Audi (WRT), BMW (Marc VDS Racing) Ford (Belgian Racing), Ferrari (Vita4One), Lamborghini (Reiter) en Nissan (JRM) zullen al zeker van de partij zijn. Om zijn droom helemaal te realiseren, zou het wenselijk zijn indien Mercedes, Alpina en Corvette ook hun fiat zouden geven, waarbij het tweede merk met "zeer weinig moeite" een GT1-spec zou kunnen klaarstomen op basis van de huidige GT3. Welke omlopen we op de kalender van 2012 mogen verwachten, is nog niet helemaal zeker. Maar het feit dat de kleinere circuits zowel bij de teams, piloten en publiek erg geliefd zijn, mag menig autosportfanaat zich al gaan verheugen op een volgende passage op Zolder. Ook het globale karakter van het kampioenschap blijft behouden, gezien de FIA WK status; zo zal men terug alle continenten aandoen.

Ook het FIA GT3 kampioenschap zal geen noemenswaardige veranderingen met zich mee brengen, temeer omdat steeds meer jonge piloten hun weg naar deze wedstrijden hebben gevonden. Om dit nog extra te stimuleren zal SRO de winnaar van het GT3 kampioenschap ondersteunen. "De laureaat in het europeese GT3 kampioenschap wordt door ons volledig ondersteund met een zitje in GT1", aldus een enthousiaste Stéphane Ratel.

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op zaterdag 30 juli 2011 om 12:30


Andere publicaties op Racingworld.be...