Kortnieuws endurance: BMW ook in 2012 nog actief met de M3 GT-E

BMW M3 GTEBMW M3 GTE
Volgend jaar keert BMW terug naar het DTM kampioenschap en zal er zes wagens inzetten. Het opstarten van het DTM programma had als gevolg dat BMW zich officieel terugtrok uit het WTCC en iedereen verwachtte voor volgend jaar ook de stopzetting van het M3 GT-E programma. Maar dat laatste is alles behalve zeker.
BMW is met de M3 GT-E actief in het ILMC via Team Schnitzer en in de ALMS via het Rahal Letterman Lanigan team. In de ALMS ligt het RLL team zelfs aan de leiding van het uiterst competitieve GT kampioenschap en Joey Hand en Dirk Muller voeren de tabellen aan bij de rijders. De aanwezigheid van een raceprogramma op Amerikaanse bodem is heel belangrijk voor het Duitse merk en aangezien de DTM een puur Europese aangelegenheid is, is de kans groot dat het ALMS programma ook volgend jaar verder wordt gezet.

Jens Marquardt, sportdirecteur bij BMW liet weten dat DTM volgend jaar de hoofdmoot wordt van het raceprogramma van het Beierse merk. Dit programma zal aanzienlijke middelen opslorpen waardoor er weinig overblijven voor andere projecten. De Amerikaanse markt blijft echter zeer belangrijk en een aanwezigheid in een discipline die daar goed in de markt ligt is dan ook gewenst. Marquardt preciseert: “DTM wordt prioritair, maar is zeer op Europa gericht, een aanwezigheid in de endurance racerij is belangrijk voor het imago in de rest van de wereld. Het WEC is geen optie, daar Schnitzer dat nu de M3 inzet in het ILMC, overstapt naar de DTM en bovendien is de GT daar maar een subcategorie die zeer weinig aandacht krijgt. In het ALMS krijgen de GT’s veel meer TV coverage en zijn de wagens meer dan een aanvulling van de grid. De ALMS races kunnen tevens in Duitsland gevolgd worden via het internet. Bovendien levert het RLL team prachtig werk en functioneert het op zijn eigen zonder veel inmenging van de fabriek. Volgend jaar zijn zij, in tegenstelling tot Schnitzer niet betrokken bij het DTM programma. Voor het ogenblik zijn wij dus zeer gelukkig met het ALMS programma en een verderzetting volgend jaar van het programma via het RLL team is dan ook niet uitgesloten.” 

Foto: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 10 augustus 2011 om 09:08


Andere publicaties op Racingworld.be...