Endurance kortnieuws met LMS, 24H of Barcelona en AC/DC

Quifel ASM - Zytek 09SCQuifel ASM - Zytek 09SC
Quifel ASM, kampioen LMP2 in 2009, trekt zich terug uit het LMS kampioenschap wegens tegenvallende prestaties. De 24 uren van Barcelona telt 76 inschrijvingen, waaronder die van enkele bekende Belgische teams. Brian Johnson, de zanger van AC/DC voelt zich aangetrokken tot de autosport en hoopt volgend jaar deel te nemen aan de 24 uren van Daytona.
Quifel ASM Team, het Portugese team maakte dit jaar, na twee succesvolle jaren in de LMP2 klasse, de overstap naar de topklasse van de LMS serie, de LMP1. Het team liet daarvoor zijn gekende Zytek upgraden tot een LMP1 wagen en startte het seizoen vol ambitie. Tot hiertoe vielen de resultaten tegen en de wagen toonde zich niet echt competitief. Het team heeft daarom besloten om een punt te zetten achter zijn deelname aan de Le Mans Series. We zullen de mooie blauwe wagen dus niet zien tijdens de twee laatste manches van de serie, de 6 uren van Silverstone en de 6 uren van Estoril. Het team weet nog niet wat het in de toekomst zal doen maar hoopt volgend jaar er terug bij te zijn met een nieuw project.

Op 24 en 25 september vinden op het circuit van Catalunya de 24H of Barcelona plaats een organisatie van Creventic, die ondermeer ook de 24 uren van Dubai organiseren. Op enkele weken van de start telt de organisatie al 76 inschrijvingen waaronder ook die van drie bekende Belgische teams. De topklasse is de A6 klasse voor GT wagens. De winnaar komt logischerwijze uit deze klasse en ze telt tot nu toe 4 wagens. Topfavoriet is zeker het Need for Speed Team Schubert dat een BMW Z4 GT3 inzet. Bij de drie overige wagens in de categorie vinden we ook twee bekende Belgische teams met GPR Aston Martin Racing, met de Belcar Aston DBRS9 en Speedlover met een Porsche 997 Cup. Ook VDS Racing Adventures zakt af naar Barcelona met de Mustang.

Brian Johnson is de zanger van de Hard Rock band AC/DC en hij houdt van snelle wagens. De Australier heeft nu ook het idee opgevat om het eens te proberen in de autosport en wil volgend jaar deelnemen aan de 24 uren van Daytona. Daarvoor zou Johson team vormen met de Amerikaanse zakenman/autoverzamelaar Bryon DeFoor op een Riley Grand Am van Steve Southard. Beide heren zoeken nog professionele autoracers om hen bij te staan gedurende de race.

Foto: DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 11 augustus 2011 om 00:02


Andere publicaties op Racingworld.be...