24H of Zolder: Eerste deelnemers uit DSC bekend

Nog een tweetal weken alvorens de 'clash der Lage Landen' wordt uitgevochten op circuit Zolder. Nadat we eerder deze zomer al verwend werden met een startveld van meer dan 60 wagens tijdens de etmaal race in de ardennen belooft ook deze race rond de klok spektakel. Zoals we eerder al aankondigden zal een samenwerking tussen Belcar, BTCS en DSC resulteren in een volwaardig startveld van minimum 50 wagens.


Intussen hebben onze Noorderburen van de Dutch Supercar Challenge al een voorlopige entrylist. Een toch wel mooie lijst van een twintigtal wagens waarvan er al enige hebben toegezegd de volledige wedstrijd te zullen rijden. Zo zijn er de Audi R8 LMS met Robert de Graaff, Ardi van der Hoek en Danny van Dongen, een Mosler van Carlworld Motorsport en de Corvette C6.R GT1 van Rick Abresch, die de wagen deelt met Dave Basu en Alex van ’t Hoff. Nog Amerikaans geweld wordt door Rudolph racing gebracht met de gekende C5.R GT1 die weer van de partij is. Maar ook een Ferrari F430 (Versluis) en de Aston Martin DBRS9 van Ron Marchal zullen de eerste zes uur race betwisten.

Voorlopig hebben een zestal bolides reeds bevestigd om voor de volledige wedstrijd aan te treden. GHK racing zet een  wel erg opvallende Chevrolet Camaro GT in met een bijna volledig Belgische piloten viertal(Verheyen/Gielen/Verhelst/Gitzels) en er is de Scotty GT die, als alles goed verloopt, voor het eerst in competitie zal aantreden. VEKA racing zal ook nog een tweede Ferrari F430 inzetten. Piloten van dienst zijn Peter Versluis, Shirley Van der Lof en Yelmer Buurman. Chad Racing komt naar verluidt met een silhoutte naar Zolderse asfaltlint afgezakt. Bert en Patrick Moritz zetten de Marcos Mantis in en Pieter Van Soelen zien we terug in de BMW M3 silhouette.

De voorlopige deelnemerslijst van de DSC kan u hier terugvinden.




   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op vrijdag 12 augustus 2011 om 17:50


Andere publicaties op Racingworld.be...