Masters NEC Formule Renault 2.0 - Podium voor Stoffel Vandoorne

Laurens Vanthoor was niet onze enige landgenoot die aanwezig was bij de Masters op Zandvoort. De jonge Stoffel Vandoorne nam er in het voorprogramma deel aan de twee races voor het NEC Formule Renault kampioenschap en werd achtereenvolgens derde en vierde.
Red Bull rijder Carlos Sainz Jr. is de grote overwinnaar van het weekend, de zoon van rally legende Carlos Sainz won op overtuigende wijze beide races en neemt een enorme voorsprong in het kampioenschap. De eerste race werd op een nat wegdek verreden en bij de start lag Stoffel Vandoorne op de vijfde plaats. Even nadien elimineerden twee rijders voor hem elkaar bij een aanrijding zodat Vandoorne de derde plaats overnam. De Belg lag echter te ver achter op de twee leiders - Sainz en Kvyat - om hen te bedreigen, maar had genoeg voorsprong op zijn achtervolgers om niet meer bedreigd te worden. Het werd dus een eenzame race voor de Belg, die toch een mooie podiumplaats opleverde. Vierde werd KTR teamgenoot Josh Hill - ook al de zoon van - terwijl de tweede aanwezige Belg, Clemente Picariello als negende over de lijn kwam.

In de tweede race was het Josh Hill die bij de start voor paniek zorgde, de jonge Brit spinde op de natte piste en werd door een andere concurrent aangereden, met een safety-car procedure als gevolg. Vandoorne had een slechte start en zakte weg tot in het midden van het veld. De Belg herpakte zich echter snel en vocht zich een weg doorheen het veld om alsnog als vierde over de lijn te komen. Clemente Picariello eindigde na een uitstapje door het duinzand als veertiende.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 14 augustus 2011 om 22:57


Andere publicaties op Racingworld.be...