FIA GT3: Maxime Martin tweede in het kampioenschap

Maxime Martin_Aston Martin DBRS 9Maxime Martin_Aston Martin DBRS 9
Mercedes heeft zijn eerste zege in het FIA GT3 kampioenschap beet, HEICO Motorsport behaalde met het duo Dominik Baumann en Brice Bosi de overwinning bij de eerste race op de Slovakia Ring. Maxime Martin was beste Belg en eindigde vierde en pakt daarmee de voorlopige tweede plaats in het kampioenschap. Onze overige landgenoten moesten zich tevreden stellen met bescheidenere resultaten.
Albert von Thurn und Taxis liet zich deze maal van zijn positieve kant zien en behaalde de pole positie in zijn Reiter Lamborghini. Lang profiteerde de Duitser echter niet van zijn gunstige positie, een klapband bij het begin van de race bracht hem naar de pits, maar de aangerichte schade bleek zo groot dat de wagen na drie ronden opgaf. Bij het begin van de race werd men tevens opgeschrikt door een aanrijding tussen de Graff Mercedes van Philippe Giauque en de DB Motorsport BMW van Hoevert Vos. De BMW moest ter plaatse opgeven terwijl de Mercedes nog tot in de pits sukkelde. Baumann/Bosi, die als tweede waren gestart profiteerden van al deze incidenten om hun eerste overwinning te pakken voor de AF Corse Ferrari van Leo/Castellacci. Deze laatsten doen een goede zaak in het kampioenschap en verstevigen hun leidersplaats. De laatste podiumplaats was voor Casba Walter en Claudia Hürtgen in de Schubert BMW Z4.

Na de training was Soulet (ProSpeed Competition Porsche) de beste Belg op een zevende startplaats, maar Soulet en zijn Nederlandse teamgenoot van Splunteren moesten tijdens de race opgeven. Beste Belg in de race werd andermaal Maxime Martin, nochtans vertrokken van op een schamele zestiende startplaats. Martin leverde echter weer een inhaalrace af waarvan hij alleen het geheim kent om uiteindelijk nog als vierde over de streep te komen. Jan Heylen haalde in de tweede ProSpeed Porsche ook nog de top tien en eindigde negende. De Audi’s reden een anonieme race en de beste wagen van het Duitse merk was de United Autosports van Brown/Bell op een twaalfde plats. Greg Franchi en Enzo Ide op het WRT exemplaar vertrokken slechts als veertiende, maar een uitstap naast de baan en een lekke band zorgden ervoor dat de Belgische Audi niet verder kwam dan een vijftiende plaats. Franchi en Ide staan nu derde in het kampioenschap. Markus Palttala in zijn Ford GT gaf op.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zondag 21 augustus 2011 om 00:11


Andere publicaties op Racingworld.be...