Eurocup Formule Renault 2.0: Vandoorne mist maar net het podium

Nadat Stoffel Vandoorne verleden week een podiumplaats pakte bij de manche voor het NEC kampioenschap gedurende het Masters weekend op Zandvoort, probeert onze jonge landgenoot die prestatie dit weekend te evenaren in de races voor de Eurocup tijdens de World Series op Silverstone. Bij de eerste race op het Engelse circuit is hem dat bijna gelukt, Vandoorne eindigde er vierde.
Regen zorgde voor een chaotisch begin van de race met een neutralisatie als gevolg. Wanneer de safety car het veld losliet, nam de Nederlander Robin Frijns de leiding en behield deze tot het vallen van de zwart-wit geblokte vlag. Op het einde van de race voerde Will Stevens de druk op de leider op, echter zonder succes, integendeel de Brit verloor nog zijn tweede plaats aan Ales Riberas. Carlos Sainz Jr eindigde na een drive-through penalty slechts zevenentwintigste en verliest veel terrein in het kampioenschap.

Stoffel Vandoorne reed bijna gans de wedstrijd rond in vijfde positie, maar slaagde op het einde om nog voorbij de Fransman Paul Loup Chatin te gaan en zo als vierde te finishen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 21 augustus 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...