Peugeot test Kimi Raďkkönen - Davidson out door blessure

Kimi Raďkkönen maakt er al lang geen geheim meer van dat hij droomt van een deelname aan de 24 uren van Le Mans. Deze week zet hij een eerste stap naar de verwezenlijking ervan, de Fin zal woensdag op het circuit van Aragon de Peugeot 908 testen. Peugeot moet mogelijk ook een vervanger zoeken voor Anthony Davidson, de Brit blesseerde zich bij een val met de fiets.
Voorlopig concentreert Kimi Raďkkönen zich nog op zijn WRC programma, waar hij van het weekend nog een mooie zesde plaats behaalde in Duitsland, maar de Fin denkt toch luidop aan een uitbreiding van zijn raceprogramma voor volgend jaar. Vooral de 24 uren van Le Mans spreken Raďkkönen aan, maar hij beseft best dat men in zulke moeilijke race niet onvoorbereid kan starten. Mogelijk gecharmeerd door de steeds betere prestaties van de Fin en niet ongevoelig voor de reclame die het nieuws zal meebrengen, heeft Olivier Quesnel, de sportdirecteur van Peugeot besloten hem een test in de 908 aan te bieden.

Deze test zal deze week plaats vinden op het circuit van Aragon in Spanje. Raďkkönen zal er zowel de wagen als het circuit ontdekken, maar hoopt dat deze test zal leiden tot een eventuele deelname aan de Le Mans race met Peugeot. Het Franse merk heeft met de Canadees Jacques Villeneuve vroeger al een ex-wereldkampioen F1 in zijn rangen gehad. Raďkkönen beseft ook dat een deelname aan de beroemdste race ter wereld en grondige voorbereiding vraagt en zou voorafgaand aan Le Mans ook nog graag enkele voorbereidende races doen indien die passen in zijn druk programma. Quesnel heeft laten weten dat het voor het ogenblik enkel gaat om een testsessie om de Fin te plezieren en dat er absoluut nog geen plannen zijn om Raďkkönen in te zetten bij een race.

Ondertussen zit Peugeot wel met het probleem dat het mogelijk voor dit jaar een vervangend rijder moet zoeken voor Anthony Davidson. De snelle Brit heeft namelijk zijn sleutelbeen gebroken bij een val met de fiets en is mogelijk out voor de rest van het jaar. Voor de overblijvende races kan Peugeot beroep doen op reserverijder Vernay, maar ook een uitbreiding van het programma van Pagenaud behoort tot de mogelijkheden.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in LMS op dinsdag 23 augustus 2011 om 06:30


Andere publicaties op Racingworld.be...