Twee McLaren MP4-12C's voor Gemballa Racing - ASM met één wagen

Na de tien teams die McLaren verleden week bekend maakte als zijnde de eerste klanten voor zijn nieuwe GT3, heeft nu ook het Duitse Gemballa Racing aangekondigd dat het zich twee MP4-12C's heeft aangeschaft. Het Portugese ASM beperkt zich dan weer tot de inzet van één wagen.
Gemballa was tot hiertoe bekend als tuning bedrijf voor Porsche’s maar breidt uit met de toevoeging van racing afdeling. Het bedrijf kocht twee MP4-12C’s, maar maakte noch de serie waar ze zullen in uitkomen, noch de namen van de rijders bekend. Zeker is dat de wagens niet oranje gespoten zullen zijn, maar in blauwtintent gehuld zullen zijn. Gemballa is naast Dörr Racing het tweede Duitse team dat voor de McLaren GT3 kiest.

Het Portugese ASM, jaren actief in het LMS kampioenschap en dat nog voor kort zijn programma met de Zytec LMP1 stop zette, preciseert nu dat het één McLaren GT3 heeft aangeschaft. De wagen zal naast het Spaanse en Portugese kampioenschap ook ingezet worden in een internationale serie. Voor het internationale programma zal een keuze gemaakt worden tussen de Open GT of de Blancpain Endurance Series.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op dinsdag 23 augustus 2011 om 07:00


Andere publicaties op Racingworld.be...