ILMC : kortnieuws over Peugeot

Zoals eerder deze week aangekondigd werd op deze site, heeft Kimi Räikkonen de Peugeot 908 LMP1 getest op het circuit van Aragon. De Fin liet een positieve indruk achter en wordt dus mogelijk opgenomen in het team voor Le Mans. Het tweede team dat een Peugeot inzet in het ILMC, namelijk ORECA heeft, zoals deze site ook al meldde, bevestigd dat het dit jaar nog enkel Petit Le Mans zal betwisten.
Kimi Räikkonen heeft dus wel degelijk de Peugeot 908 getest deze week, sportdirecteur Olivier Quesnel bevestigde dat de Fin 35 ronden gereden heeft op het Spaanse circuit van Aragon. Quesnel verduidelijkte dat het voor het ogenblik om een eenmalige test ging en dat er geen concrete verdere plannen zijn met Räikkonen. De Fin genoot duidelijk van het rijden en noemde de wagen aangenaam om mee te rijden. Peugeot was trouwens op het circuit aanwezig met zijn vaste rijders Montagny, Sarrazin, Pagenaud en Wurz om de wagens af te stellen in het vooruitzicht van de komende ILMC races.

ORECA bevestigde dat zijn verdere seizoen met de Peugeot 908 HDi FAP zich beperkt tot de race van Petit Le Mans op het circuit van Road Atlanta. Omdat het team al druk bezig is met het plannen van 2012, zal het niet deelnemen aan de manches in Silverstone en Zhuhai. ORECA heeft naar eigen zeggen echter een sterke band met de Verenigde Staten en stond er op om daar aanwezig te zijn. Het team reed al de race van Petit Le Mans in 2009. De troepen van Hugues de Chaunac moeten echter eerst nog een rijderprobleem oplossen, want Olivier Panis stopte abrupt zijn racecarrière na de uren van Le Mans en vaste rijder Loïc Duval racet dat weekend in Japan. Het team is dus op zoek naar twee nieuwe rijders om Nicolas Lapierre bij te staan.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in LMS op vrijdag 26 augustus 2011 om 06:03


Andere publicaties op Racingworld.be...