NEC Formule Renault: Most: opnieuw een podium voor Vandoorne

Het circuit van Most ontving het voorlaatste NEC Formule Renault 2.0 weekend. Er stonden drie races op het menu. Titelkandidaten Sainz Jr. en Kvyat maakten er een onderonsje van door in alle drie races de eerste en tweede posities te bezetten. Stoffel Vandoorne behaalde een derde plaats in de eerste race, onze andere landgenoot Alessio Picariello, werd vierde in de tweede race.
Op het Tsjechische circuit van Most werden drie races voor het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap gereden. Carlos Sainz Junior en Daniil Kvyat beheersten de races kompleet en wisselden elkaar af op de twee hoogste trapjes van het podium. In de eerste race startte Kvyat van op de pole en reed van start tot finish aan de leiding. Sainz Jr. volgde in zijn spoor en werd tweede. Lang leek het erop dat de Belg Picariello de laatste podiumplaats ging pakken, maar een contact met Jordan King ruïneerde zijn kansen. De derde plaats viel zo in handen van zijn landgenoot Stoffel Vandoorne.

De strijd aan de kop bij de tweede race leek op die van de eerste, zij het dat Sainz en Kvyat van plaats wisselden. Sainz Jr. won terwijl Kvyat heel de race onder zijn achtervleugel hing. Jordan King werd derde, op enige afstand gevolgd door Alessio Picariello op de vierde plaats. Stoffel Vandoorne werd nu slechts elfde. De laatste race was dan weer terug voor Kvyat voor, inderdaad, Sainz. Zij werden ditmaal op het podium vergezeld door John Bryant-Meisner. Stoffel Vandoorne kwam nu als achtste over de lijn en Picariello als tiende. Carlos Sainz  Jr. is nu al zeker van de titel.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 29 augustus 2011 om 00:04


Andere publicaties op Racingworld.be...