Kortnieuws met Chevrolet, Volvo en Engstler BMW

Enige tijd geleden kon u op deze site lezen dat Chevrolet twee van zijn WTCC rijders, Menu en Huff, naar de 200 km van Buenos Aires delegeerde. Dit is de belangrijkste race van het Argentijnse toerismewagen kampioenschap; het TC2000. Deze race vond verleden week plaats, maar werd geen succes voor de Europese delegatie. Dit weekend vindt trouwens de laatste Europese manche van het WTCC plaats in Valencia en Chevrolet zal er verschijnen met nieuwe motoren in al zijn wagens. Volvo van haar kant krijgt er dan weer wat gewicht bij.
De 200 km van Buenos Aires is de langste en tevens de belangrijkste race van het TC2000 kampioenschap, het Argentijnse Touring Car Championship. Gezien de langere afstand wordt er uitzonderlijk met twee rijders gereden. Elk jaar proberen verscheidene merken Europese sterren aan te trekken om plaats te nemen naast een lokale vedette. Chevrolet doet dit al jaren en meestal met succes, zo won Alain Menu ondermeer de race in 2006. Dit jaar koppelde Chevrolet Alain Menu aan Christian Ledesma en Robert Huff aan Augustin Canapino. Verder was er ook de Fransman Nicolas Minassian, die een Peugeot 307 deelde met Juan-Cruz Alvarez. De race werd echter geen succes voor de Europese delegatie, Minassian was de best geplaatste Europeaan op plaats 12, Menu ondervond schakelproblemen en werd 27ste en Huff moest opgeven met motorpech.

In het WTCC heeft elk team de mogelijkheid om één maal per jaar de motor van de wagens te wisselen tussen Monza en Valencia zonder daarbij een penalty op te lopen. Chevrolet maakt dit weekend in Valencia van deze optie gebruik om zijn drie wagens van nieuwe motoren te voorzien. Dit wordt niet gedaan omdat de huidige motoren versleten zouden zijn, maar om ze te ontmantelen en er informatie uit te halen die kan gebruikt worden bij de ontwikkeling van de motoren voor volgend jaar, wanneer iedere motor 5000 km zal moeten meegaan.

Na evaluatie van de resultaten van de drie laatste manches heeft de technische commissie besloten om de Volvo C30 een gewichtstoename op te leggen van 10 kg. Hiermee komt de Volvo op hetzelfde gewicht als de Sunred SEAT’s.

De 22 jarige Rus, David Sigacev zal deelnemen aan de WTCC race van Valencia in een BMW 320 TC van Engstler Motorsport. Sigacev nam dit seizoen deel aan het ADAC GT3 kampioenschap met een Mercedes SLS.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op woensdag 31 augustus 2011 om 00:38


Andere publicaties op Racingworld.be...