McLarens verkopen als zoete broodjes - CRS focust op ontwikkeling

McLaren MP4-12C GT3McLaren MP4-12C GT3
Nadat McLaren eerder deze zomer reeds naar buiten kwam met een lijst van teams die in 2012 over een McLaren MP4-12C GT3 zullen beschikken, blijven de aankondigingen van renstallen niet stilvallen. Zo zal ook United Autosports komend seizoen twee McLaren GT's inzetten. De verkoop van de wagen verloopt goed, maar kan dat ook gezegd worden van de ontwikkeling? Afgaande op het optreden in Magny Cours kan men gerust stellen dat CRS - het Britse team belast met het ontwikkelingswerk - nog wat werk aan de winkel heeft. Uit betrouwbare bron heeft onze redactie eveneens vernomen dat men bij CRS ernstig op zoek is naar extra personeel; allemaal tekenen dat men de ontwikkeling van de wagen absoluut niet wil stopzetten.
United Autosports bestaat nog maar net 18 maanden, of het gaat al opzoek naar een opvolger voor haar Audi R8 LMS GT3's die ze reeds vorige maand te koop aanboden. Voor het Anglo-Amerikaanse team in handen van Zak Brown is geld zeker geen probleem en na veel plezier te hebben beleefd met de Audi's, is het nu dus tijd voor iets nieuws, een Britse GT3. Niet alleen de wagen verandert, men maakt ook de overstap naar het endurance racen. United Autosports zal volgend seizoen met 2 wagens actief zijn in de Blancpain Endurance Series (BES); met een aanwezigheid in zowel de Pro Cup als de Pro-Am Cup.
 
CRS kondigde eerder deze week dan weer aan zich meer te zullen gaan focussen op de ontwikkeling van de McLaren GT. Er is duidelijk nog werk aan de wagen en het team zal haar raceactiviteiten terugschroeven ten voordele van het ontwikkelingswerk en een betere klantenservice. Dit jaar zal het team nog actief zijn in de Le Mans Series, de Intercontinental  Le Mans Cup, British GT en de GP3 series.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op donderdag 08 september 2011 om 15:35


Andere publicaties op Racingworld.be...