Kortnieuws in de aanloop naar de 6 uren van Silverstone

In de aanloop naar de 6 uren van Silverstone viel er deze week weer heel wat nieuws te rapen, een overzicht:
Onze landgenoot Nicolas De Crem zal dit weekend niet aan de start verschijnen achter het stuur van de gebruikelijke Thierry Boutsen Energy Racing Oreca 03. Samen met vaste teamgenoot Dominik Kraihamer staat hij momenteel nog derde in de LMP2 tussenstand, maar hij zal het seizoen dus niet afmaken. Zijn plaats wordt ingenomen door de Noor Thor-Christian Ebbesvik.
 
Nog in LMP2 zien we dat Peugeot reserverijder Jean-Karl Vernay in Silverstone het stuur zal nemen van het Signatech exemplaar van de Oreca 03. Hij vervangt Soheil Ayari voor de rest van het seizoen. De Fransman was eerder al actief voor het team in de F3 Euro Series. Verder zien we in LMP2 ook nog het forfait van de Norma M200P van Extreme Limite Am Paris.
 
Na een hele periode van onduidelijkheid is nu eindelijk de knoop doorgehakt omtrent deelname van Anthony Davidson. De Brit heeft besloten om niet onnodige risico's te nemen en wordt zoals aangekondigd vervangen door Simon Pagenaud.
 
Ook in GTE vonden er ondertussen wat verschuivingen plaats op het vlak van rijdersbezettingen. Zo zal niemand minder dan Karl Wendlinger na bijna drie jaar afwezigheid terug zijn opwachting maken bij het Oostenrijkse Jetalliance (Lotus). Bij CRS neemt oude bekende Tim Mullen op de #62 Ferrari de plaats in van Shaun Lynn die omwille van professionele redenen verstek moet laten gaan.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in LMS op donderdag 08 september 2011 om 19:45


Andere publicaties op Racingworld.be...