Mercedes presenteert DTM AMG Mercedes C-Coupé voor 2012 (+ Video's)

DTM AMG Mercedes C-CoupéDTM AMG Mercedes C-Coupé
Nadat Audi gisteren de Audi A5 DTM presenteerde, was het vandaag de beurt aan Michael Schumacher en Nico Rosberg om de DTM AMG Mercedes C-Coupé in te schijnwerpers te plaatsen. Net als Audi bij de A4 DTM, behaalde ook Mercedes vele successen met de voorganger van de nieuwe C-Coupé; het merk met de ster won maar liefst zes keer de titel de afgelopen elf jaar. Eveneens als bij de bolide van de aartsrivaal uit Ingolstadt, zal de DTM AMG Mercedes C-Coupé toelaten om te schakelen via het stuur en is het bodywerk gebouwd rond de vernieuwde crash structuur.
DTM AMG Mercedes C-CoupéDTM AMG Mercedes C-Coupé
Dat bodywerk is, volledig conform de nieuwe reglementen, voorzien van een heel pak minder plaatjes en flapjes in vergelijking met de vorige jaren. Ook de achtervleugel met de bevestigingspunten bovenaan, welke we eerder al zagen op bijvoorbeeld prototypes en GT's in de LMS, maakt zijn intrede op de DTM Mercedes voor 2012. Net als bij Audi is de elektronica op de wagen nog steeds uit de ateliers van Bosch, welke de single supplier is binnen de DTM op dat vlak.

DTM AMG Mercedes C-CoupéDTM AMG Mercedes C-Coupé
Huisrijder Gary Paffett onderwierp de bolide al aan een test, "Nadat ik een indruk kon vormen van het gevoel van de nieuwe DTM AMG Mercedes C-Coupé op de Lausitzring kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben. Natuurlijk hebben we nog een hoop ontwikkelingswerk voor ons voor de seizoensopener in 2012 in Hockenheim. De manier van rijden is vrij verschillend ten opzichte van de DTM wagens uit de vorige jaren. De nieuwe banden die Hankook in 2012 levert zijn breder en hebben hogere zijkanten, waardoor ze meer mechanische grip bieden."

Gary Paffett lichtte eerder al (letterlijk) een tipje van de sluier op



Gary Paffett licht de AMG Mercedes C-Coupé toe




Foto's: Daimler


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op dinsdag 13 september 2011 om 18:10


Andere publicaties op Racingworld.be...