Ontdek Zolder, Mettet en Francorchamps in één enkele dag

Maak gebruik van de ervaring van Marc Duez om uw eigen wagen (GT, sportieve bolide of historic pareltje) in één enkele onvergetelijke dag op de drie permanente circuits van België te besturen. Stevig tempo en ontspannen sfeertje gegarandeerd, tijdens de Tour of Belgium op 27 september.
In enkele jaren tijd is de GT Events-afdeling van de RACB een referentie geworden als het gaat om het organiseren van GT-evenementen, zowel in binnen- als buitenland. Bij hun pareltjes: de GT parade tijdens de Total 24 Hours of Spa of het Discovery Weekend in het kader van de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Deze keer stelt het team van Roland Steenhouwer voor om op dinsdag 27 september de drie permanente circuits van het land aan te pakken.

“In één enkele dag kunnen de deelnemers proeven van het uitzonderlijk rijplezier dat Zolder, Mettet en Francorchamps opleveren, in een uiterst veilige omgeving”, benadrukt de Public Affairs Director van de RACB.

De timing van de dag is eenvoudig: om 8u30 afspraak in de paddock van de Limburgse omloop. Na het ontbijt volgt een briefing door Marc Duez. Om 9 uur rijdt iedereen de piste op, voor twee sessies van 25 minuten aan het stuur van zijn eigen bolide. Vervolgens gaat het over de autosnelweg richting Mettet. De meest ervaren van alle Belgische rijders legt er opnieuw de ideale rijlijnen uit en staat iedereen die dat wil bij met raad en daad. Waarna opnieuw twee keer 25 minuten intensief rijden volgt.

De lunch wordt tussen 13 en 14u15 geserveerd in de brasserie van het circuit van Mettet, een ideale gelegenheid om al een eerste keer verhalen uit te wisselen. Eens dekoffie genuttigd gaat het richting Francorchamps, om de dag in schoonheid af te sluiten.

“Na de uitleg van Marc Duez kunnen de deelnemers aan de Tour of Belgium gedurende anderhalf uur hun passie beleven op de Ardense omloop”, legt Roland Steenhouwer uit. “Een uitzonderlijke gelegenheid om zijn rijstijl en rijlijnen te verfijnen of gewoon in een ideale context van de passie voor de auto te proeven. Zowel in Francorchamps, Zolder of Mettet waken commissarissen langs de piste over de veiligheid van elk. De enige eisen zijn het dragen van een veiligheidsgordel en helm en te beantwoorden aan de geluidsnormen, maximaal 95 dBa.”*

Aan het stuur van een eigen wagen, of het nu om een GT, een sportieve bolide of een historic exemplaar gaat, heeft elke deelnemer de gelegenheid alleen of met een teammaat te rijden. Na elke sessie kunnen rijder en corijder van plaats wisselen.

De prijs voor deze uitzonderlijke dag? Er blijven nog enkele plaatsen aan 500 euro (all in), voor één wagen met één rijder. Rechtstreeks te reserveren bij

Roland Steenhouwer : rs@racb.com Tel : 02/287 09 08
*Om de precieze meetmethode van elk circuit te kennen, gelieve de website van de verschillende circuits te raadplegen.

RACB press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 14 september 2011 om 15:02


Andere publicaties op Racingworld.be...