Superleague Formula: twee Braziliaanse manches worden afgelast

De organisatoren van het Superleague Formula kampioenschap hebben vandaag aangekondigd dat de twee geplande raceweekends in Brazilië niet zullen doorgaan. De officiële reden voor de afgelasting is de melding van de uitbaters van het circuit van Goiania dat men niet tijdig de baan op orde zal hebben. Hierdoor blijven er nog vier raceweekends over in het seizoen 2011.
Normaal gezien zou in Goiania op 8 en 9 oktober de derde ronde van het Superleague Formula kampioenschap hebben moeten plaatsvinden, maar de circuitbazen hebben de organisatoren op de hoogte gesteld dat de geplande (her)asfalteringswerken niet tijdig kunnen worden uitgevoerd. De Superleague organisatie geeft aan dat de tijdspanne om een vervangende race op poten te zetten te kort is en aangezien deze race kaderde in een tweeluik met een ander Braziliaans circuit zal ook dit tweede Zuid-Amerikaans raceweekend, gepland voor 15 en 16 oktober, niet doorgaan.

De eerstvolgende ronde van het kampioenschap zal nu dus plaatsvinden tijdens het laatste weekend van oktober op het circuit van Beijing(China).

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op woensdag 14 september 2011 om 18:49


Andere publicaties op Racingworld.be...