GT kortnieuws met ADAC GT3 en GT4

ADAC GT MastersADAC GT Masters
Vandaag werden er in Assen de tweede race van het ADAC GT 3 kampioenschap en de derde race van de GT4 Cup verreden. Bij de GT3 race was de overwinning voor de Ferrari F458 van Farnbacher/Kentenich en de GT4 race werd gewonnen door Stefano D’Aste met een Lotus Evora.
Ook het circuit van Assen had te kampen met slecht weer en bij de tweede race voor het ADAC GT3 kampioenschap belandden dan ook menigeen wagen naast de piste. Het werd zo erg dat men besloot de safety-car uit te sturen. Heel vroeg in de race had het duo Baumann/Proczyk  (Mercedes), achtendertigste op de grid, besloten om regenbanden op te leggen. Toen de safety car van de baan verdween lagen ze dan ook verrassend aan de leiding. Wanneer alle wagens op regenbanden geschoeid waren bleek de enige Ferrari in het veld, die van Farnbacher/Kentenich de snelste wagen op de piste te zijn. De Italiaanse bolide nam de leiding over en won voor de drie HEICO Mercedes SLS van Baumann/Proczyk, Zuber/David Arnold en Wirth/Frankenhout. De gebroeders Stuck eindigden andermaal als vijfde met hun Lamborghini.

De gecombineerde race  voor de GT4 Cup en het Dutch GT4 kampioenschap werd gewonnen door de Italiaan Stefano D’Aste op een Lotus Evora. Cor Euser en Dick Freebird eindigden met hun Lotus tweede en eerste in het Dutch GT4 klassement. Jan Joris Verheul en Dennis Retera werden met een Aston Martin Vantage derde. Ricardo Van der Ende had aan een vierde plaats voldoende om zich nu al tot Dutch GT4 kampioen 2011 te kronen.


Foto: ADAC GT Masters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 18 september 2011 om 23:42


Andere publicaties op Racingworld.be...