Eenzitter kortnieuws met F. Renault Eurocup en F3 Open

Stoffel VandoorneStoffel Vandoorne
Onze Belgische jongeren Stoffel Vandoorne en Sam DeJonghe kwamen dit weekend in actie respectievelijk in de Formule Renault Eurocup en de Formule 3 Open. Vandoorne eindigde zaterdag al zesde in de eerste race op het circuit van Paul Ricard, een resultaat dat hij zondag herhaalde tijdens de tweede race. San Dejonghe kwam in actie op het circuit van Algarve en leverde zijn beste resultaat tot op heden af. Nadat hij in de eerste race zevende algemeen en tweede Cup rijder werd, behaalde hij in race 2 zijn eerste Cup overwinning. Een overwinning die tevens gepaard ging met een derde plaats algemeen.
Zaterdag op het circuit van Paul Ricard was Stoffel Vandoorne maar matig tevreden met de zesde plaats die  hij behaalde in de eerste race van de Formule Renault Eurocup. Voor de tweede race hoopte hij beter te doen, temeer daar hij vertrok van op de vierde startpositie. Onze landgenoot maakte echter een matige start en verloor onmiddellijk een plaats, die hij echter snel kon terugwinnen. Het leek er op dat hij de derde plaats zou gaan pakken maar op het einde van de race mispakte hij zich bij het nemen van een bocht en moest drie concurrenten voorbij laten. Meer dan opnieuw een zesde plaats zat er niet meer in.
Carlos Sainz Jr. moest voor zijn rivaal Robin Frijns eindigen wou hij nog aanspraak maken op de titel. Sainz Jr. vertrok van op de pole en nam bij de start de leiding voor Frijns. Frijns voerde de druk op en dwong de Spanjaard in de fout. De Nederlander nam de leiding en stond die niet meer af. Frijns mag zich dus nu al Formule Renault Eurocup kampioen  noemen.

Sam Dejonghe kan terugblikken op een mooi weekend, de jonge Belg behaalde op het circuit van Algarve in Portugal namelijk zijn eerste overwinning de Formule 3 Open Cup, de klasse voor oudere wagens (bouwjaar 2006). In de eerste race kwam DeJonghe als tweede in de Cup klasse over de lijn achter de onvermijdelijke Braziliaan Fabio Gamberini. De beide Team West-Tec rijders kaapten de zesde en zevende plaats algemeen weg. In de tweede race kon Dejonghe eindelijk zijn ploegmaat eens verslaan en won de Cup klasse voor de Braziliaan. Opmerkelijk was dat deze overwinning tevens gepaard ging met een derde plaats algemeen. De overwinningen in beide races gingen naar David Fumanelli en Yann Cunha.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 19 september 2011 om 22:07


Andere publicaties op Racingworld.be...