Estoril: Rebellion (LMP1) en JMW op pole(GTE-Pro) - Greaves pakt titel (LMP2)

LMS EstorilLMS Estoril
Het Portugese circuit van Estoril vormt dit weekend het strijdtoneel voor de seizoensfinale van de Le Mans Series. Het blijft natuurlijk endurance racen en het belang van de gridpositie is niet zo groot. Opvallendste feit in deze kwalificatie was de pole van de Greaves Motorsports Zytek, dankzij het bonuspunt heeft het Britse team nu reeds de titel op zak in LMP2.
In de GTE-Pro categorie is het wederom Ferrari dat een sterke prestatie neerzet door de volledige eerste rij in te palmen. De op Dunlop geschoeide JMW F458 van Rob Bell was een halve tiende sneller dan het fabrieksexemplaar van AF Corse met Gianmaria Bruni achter het stuur. De afwezigheid van BMW betekent dat we dit weekend slechts een tweestrijd voorgeschoteld krijgen waarin het steigerend paard het zal opnemen tegen Porsche. Deze laatste moest vandaag alvast genoegen nemen met de tweede startrij, met het Felbermayr exemplaar (Lietz) voor de Belgische ProSpeed Porsche (Holzer). De pole in GTE-Am ging naar IMSA Matmut Porsche die daarmee zelfs drie GTE-Pro wagens achter zich kon laten.
 
Dit weekend zien we slechts drie deelnemers in LMP1. Neel Jani zet de #12 Rebellion Lola-Toyota's op pole, twee tienden voor de Pescarolo-Judd van Julien Jousse die daarmee de Lola's scheidt. Zoals reeds aangehaald postte Tom Kimber-Smith de snelste tijd in LMP2 om zo zijn team te titel te schenken. Danny Watts moest in zijn Strakka HPD ARX-01d een kwart van een seconde toegeven, maar bleef desondanks de meute Oreca 03 voor. De Boutsen Oreca vinden we terug op de vierde plaats.

Foto: DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in LMS op zaterdag 24 september 2011 om 14:46


Andere publicaties op Racingworld.be...