24H Barcelona: Schubert BMW op pole, VDS Racing Adventures snelste Belgische team

Schubert Motorsport - BMW Z4 Schubert Motorsport - BMW Z4
De Schubert BMW Z4 GT3 maakte tot hiertoe zijn favorietenrol waar, de Duitse wagen vertrekt immers van op de pole position. Tweede snelste was Duncan Huisman op de Renault Mégane Trophy van Equipe Verschuur. Bij de Belgen was de VDS Racing Adventures Mustang de snelste wagen met de zevende tijd. De Recy Racing BMW 120 D pakte de pole in de diesel categorie D1.

Edward Sandström bewees dat de Schubert Z4 de te kloppe wagen wordt door de snelste tijd neer te zetten in 1.52:082. Daarmee bleek de Zweed 0,39 seconden sneller te zijn dan de Mégane Trophy van Equipe Verschuur met Huisman/Braams/Abresch/Van ’t Hoff. Als derde start Brokernet Silversting van Bovi Racing net voor de eerste Porsche de 997 Cup van Besaplast Racing met ondermeer Roland Asch aan het stuur. Vijfde snelste was de tweede Equipe Verschuur Mégane voor de eerste Toerisme wagen de Seat Leon Supercopa LR van Move Racing by Sunred (Monje/Gené/Veiga). Daarmee is de Seat sneller dan de GT3 Mustang van VDS Racing Adventures die van op de zevende plaats zal starten.

Verder zien we bij de Belgen een negentiende tijd voor Jeuris en Vetters met de Saker en een ietwat ontgoochelende achtentwintigste tijd voor de Speedlover Porsche (Gerome/Matot/Bigourie/Marin). Vierendertigste, maar snelste Diesel was de Recy Racing Team BMW 120D met  de Vocht, Van Loo, Heyman, Beckers en van Samang. De TBC-Post Clio tenslotte zette de 54ste tijd op 59 wagens neer.


Foto: Creventic


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 23 september 2011 om 23:45


Andere publicaties op Racingworld.be...