24H of Barcelona: Schubert leidt na verregende start

Op het 4,655 kilometer lange Circuit de Catalunya ging vandaag precies op het middaguur de 24H BARCELONA, de lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H-specials, van start. Anders dan op de voorafgaande dagen, toen temperaturen van ver boven de 20 graden en stralende zonneschijn de teams en rijders een beetje in vakantiestemming brachten, maakte regen op de racedag het voor alle betrokkenen lastig. Na twee uur in de race kwam echter de zon voor het eerst tevoorschijn en de baan droogt snel op. Met een gunstige weersverwachting voor de rest van vandaag en voor morgen belooft het een mooi evenement te worden. In het deelnemersveld bevinden zich actuele en vroegere WTCC-rijders (Jordi Gené, Pepe Oriola, Tom Coronel, Duncan Huisman), een oud-DTM-coureur (Roland Asch), succesvolle motorcoureurs (Jorge Lorenzo, Marc Coma) en Le Mans-winnaars (Jan Lammers, Jean-Pierre Jaussaud).
In de eerste ronde was er een fraaie strijd om de kop tussen pole-sitter Edward Sandström in de Need for Speed-Team Schubert-BMW Z4 GT3 met het startnummer 2 en Duncan Huisman in de Renault Mégane Trophy van Equipe Verschuur met het startnummer 10. Huisman leidde het veld in de eerste bocht, maar nog tijdens de eerste raceronde herstelde Sandström de volgorde uit de startopstelling en sindsdien rijdt hij aan de leiding.
    
In het eerste uur van de wedstrijd waren er twee safety-car-fases, nadat rijders van de natte baan in de grindbak waren geraakt. De efficiënte baanposten van het Circuit de Catalunya kregen de auto’s echter snel weer terug op de baan, zodat direct weer de groene vlag getoond kon worden. De Brokernet Silversting reed tot na het eerste uur op de tweede plaats, maar vervolgens had het Hongaarse team pech: Istvan Racz gleed in de grindbak en beschadigde daarbij de frontpartij van de auto. Het Nederlandse team BvV Racing run by De Jong was er een beloning voor het harde werk gedurende de nacht, toen de auto na een crash in de kwalificatie werd gerepareerd: na een uur rijdt de BMW met startnummer 65 aan de leiding in de dieselklasse. De actie tijdens de 24H BARCELONA is te volgen via http://live.24hseries.com en via Twitter: @24HSERIES  

De leiders in de klassen na een uur:
A6: #2 Schubert BMW Z4 GT3 (Sandström/Outzen/Posavac/Stugemo)
A5: #22 Moore Int’l BMW M3 (Flack/Flack/Angus/Coomes/Moore)
A4: #29 Bas Koeten BMW Z3 (Van den Berge/Budding/Gras/Koeten)
A3T: #1 Sunred SEAT Leon (Monje/Monje/Gené/Veiga)
A2: #46 Codony Sport Renault Clio (Gutiérrez/Codony/Codony/Navarro/Sanz)
D1: #65 BvV Racing BMW 120D (Bol/Van Voskuilen/Lammers/Veltman)
SP2: #7 Bovi Motorsport Brokernet (Bodis/Kaufmann/Racz/Van Lagen)
SP3: #11 Red Camel Jordans.nl Audi R8 (De Jong/De Heus/Breukers)
997: #5 Besaplast Porsche (Kovac/Tschornia/Asch/Asch/Halm)

Creventic


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 24 september 2011 om 17:52


Andere publicaties op Racingworld.be...