24H of Barcelona: Schubert BMW wint zoals verwacht

De Schubert BMW Z4 GT3 heeft de 24H van Barcelona gewonnen. De Duitse wagen stak werkelijk met kop en schouders boven de andere wagens uit en won de race na van start tot finish te hebben gedomineerd. Beste Belgen waren van der Straten/Bailly/Close/Schroyen met de VDS Adventures Racing Mustang zij eindigden dertiende.
In het laatste half uur van de race was er nog een klein drama in het Belgische kamp, de Recy BMW die tot dan een mooie race reed en dertiende algemeen lag, kwam in botsing met een Renault Clio. De wagen verloor veel tijd en zakte weg naar de 23ste plaats. De VDS Adventures Mustang met teambaas Raphaël van der Straten, de ervaren Close en de twee jongelingen Bailly en Schroyen mag na de overwinning in de 12H of Hungary weer een mooi resultaat op zijn palmares schrijven. De wagen behaalde de dertiende plaats algemeen, maar wel op 80 ronden van de winnaar. De Speedlover Porsche van Gerome/Matot/Bigourie/Marin kwam na een moeilijke race als 26ste binnen, een plaats na de Saker van Jeuris en Vetters. De TBC-Post Renault Clio werd nog als 39ste op 44 aangekomen wagens geklasseerd.

De overwinning algemeen was dus voor de oppermachtige Schubert BMW Z4 van Sandström/Outzan/Posavac/Stugemo die 21 ronden voorsprong had op de Brokernet Silversting van Bodis/Racz/Kaufmann/van Lagen. Derde werd de Equipe Verschuur Mégane voor de eerste Porsche, de 997 Cup van Besaplast Racing.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 25 september 2011 om 12:50


Andere publicaties op Racingworld.be...