Formulewagen kortnieuws met NEC F. Renault 2.0: Vandoorne driemaal in de punten

Op het circuit van Monza werden dit weekend drie races gereden voor het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap. Stoffel Vandoorne behaalde in alle drie races punten met een zesde plaats in race 1, een vierde plaats in race 2 en uiteindelijk een tweede plaats in race 3. Clemente Picariello moest zich tevreden stellen met één vierde plaats. In de laatste race had de jonge Belg nog uitzicht op de tweede plaats, maar hij elimineerde zichzelf door een bocht te missen. De Rus Daniil Kvyat won alle drie races.
Kvyat startte in de eerste race va op de pole maar moest bij de start de leiding laten aan Jordan King. De Rus ging echter al weer snel voorbij King en won de race. Carlos Sainz Jr. kende geen geluk, hij verloor zijn voorvleugel na een contact en moest de pit in. Onze landgenoten Clemente Picariello en Stoffel Vandoorne eindigden respectievelijk vierde en zesde.

Race 1:
1. Daniil Kvyat
2. Jordan King + 0.779
3. Christof von Grunigen + 4.406
4. Clemente Picariello + 6.879
5. Karl Oscar Liiv + 6.945
6. Stoffel Vandoorne + 9.179

Race twee was weeral voor de Rus Kvyat, maar Carlos Sainz Jr. maakte het hem ditmaal niet gemakkelijk. De Spanjaard klom op van de zesde startplaats naar de leiding, maar verloor die dan weer aan de Kvyat. Stoffel Vandoorne lag even tweede, maar werd door zowel Sainz als King voorbij gegaan.

Race 2:
1. Daniil Kvyat
2. Carlos Sainz + 0.308
3. Jordan King + 2.609
4. Stoffel Vandoorne + 5.799

Voor de startopstelling van de derde race wordt de uitslag van race 1 genomen, maar de zes eersten starten in omgekeerde volgorde. Zo kwam Stoffel  Vandoorne op de pole te staan. Er stond echter dit weekend geen maat op Kvyat en al snel stond de Rus, die als zesde startte weer aan de leiding. Picariello lag lang tweede voor Vandoorne, maar hij ging in de laatste ronde naast de baan en beschadigde zijn wagen op de curbstones.

Race 3:
1. Daniil Kvyat
2. Stoffel Vandoorne + 3.239
3. Jordan King + 5.176
4. Christof von Grunigen + 7.099
5. Josh Hill + 7.924

Daniil Kvyat pakt in het kampioenschap de tweede plaats na Sainz Jr. Stoffel Vandoorne staat derde.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 26 september 2011 om 00:28


Andere publicaties op Racingworld.be...