Kortnieuws met Chevrolet en Honda

Bij de volgende wedstrijd van het WTCC kampioenschap op Suzuka zal Chevrolet een vierde officiële Cruze inzetten voor de Toshi Arai. De kans dat het Japanse merk Honda in 2013 zijn terugkeer doet in het WTCC is daarentegen afgenomen...
Toshi Arai is vooral gekend als rally rijder, waar hij in 2005 en 2007 de Production Car titel won. De 45 jarige Japanse rijder zal op Suzuka echter een vierde Cruze van RML besturen. De wagen zal beschikken over dezelfde updates als de drie overige officiële wagens. Arai heeft verleden week de wagen al eens aan de tand kunnen voelen.

Er waren sterke geruchten dat Team Dynamics, dat momenteel Civic’s inzet in het BTCC, een Civic naar WTCC specificaties zou bouwen. De wagen zou volgend jaar getest worden om dan in 2013 een volledig kampioenschap te rijden. Volgend seizoen schakelt men in Engeland voor het BTCC over van het  NGTC reglement en de interesse in NGTC Civic’s is zo groot dat het team geen tijd meer heeft voor zijn WTCC plannen. Teambaas Steve Neal preciseerde dat het team al zeker twee of drie NGTC wagens moet klaar hebben tegen begin volgend jaar en dat de opbouw van die wagens zijn team volledig in beslag zal nemen. “Het is niet dat wij niet willen, maar we hebben simpelweg de capaciteit niet om er nog een WTCC programma bij te nemen” gaat Neal verder.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op dinsdag 27 september 2011 om 21:39


Andere publicaties op Racingworld.be...