Belgian Masters : ProSpeed Porsche (Soulet/Goossens) snelste in de vrije training

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 R
In het Belcar kampioenschap wordt dit weekend de laatste wedstrijd op het Limburgs asfvalt betwist. Nadat we hier vier weken eerder te gast waren voor de etmaalrace, is het nu tijd voor een wedstrijd op zondagmiddag van 125 minuten. Aangezien het gonst van de geruchten aan de Bolderberg, is het misschien ook voor de fans de laatste kans om de GT3's in het Belgische kampioenschap te bewonderen in Zolder. Net zoals tijdens de 24 Hours staan er een vijftientalwagens aan de start.
Vanmorgen werd gedurende een uur de vrije trainningen vereden waar teams en piloten op zoek gingen naar de juiste afstelling. Het zijn vooral Audi (WRT) en Mercedes (KRK) die met de huidige leider in het kampioenschap de strijd willen aangaan. Maxime Soulet laat vroeg in de sessie zien dat dit geen makkie zal worden, met 1.31.439 zet hij de snelste tijd neer gevolgd door de KRK Mercedes en beide WRT Audi's. In de GT Open klasse is het de Chrysler Viper van DVB Racing die de tabellen leidt. Lumbeek/Marchal lieten 1.35.206 afklokken, wat algemeen een negende plaats is.

Vanmiddag om 14.30 hr wordt de eerste kwalificatie verreden, maar u kan uiteraard ook de BTCS en de Historics vandaag nog aan het werk zien.

Fotografen Marnik Mouchaers en Martijn Wouters zorgden eveneens voor enkele foto's uit de Belcar vrije training.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op zaterdag 01 oktober 2011 om 11:01


Andere publicaties op Racingworld.be...