Belgian Masters: Volvo snelst in vrije training

Volvo S60 Racing Team - Volvo S60 SilhouetteVolvo S60 Racing Team - Volvo S60 Silhouette
Na een zomerstop van twee maanden is het BTCS kampioenschap deze morgen op Zolder terug in gang geschoten met de vrije training voor de Belgian Masters. Na het terugtrekken van Bouvy lijkt de strijd zich nu te beperken tot een duel tussen de Volvo S60en de KIA Pro-Ceed.
Het einde van het seizoen is in zicht en dat laat zich voelen in het aantal deelnemers, slechts 31 wagens schreven zich in voor de Belgian Masters. De topklasse, de Silhouettes S1 telt slechts vijf deelnemers. De Jaguar XF werd niet meer heropgebouwd na de crash tijdens de 12 uren van Spa en de Jaguar X-type geeft forfait nadat de motor beschadigd raakte tijdens de donderdag trainingen. Nu Frederic Bouvy opgestapt is bij Delahaye kan men de Renault #1 schrappen van de lijst der titelkandidaten. Ludovic Sougnez zal nu trachten om Kelders  aan de titel te helpen, maar dit lijkt schier zo na onmogelijk. Het titelgevecht beperkt zich nu tot een tweestrijd tussen de Volvo S60 van Radermecker/van de Poele en de KIA Pro-Ceed van Steveny/de Radigues.

De beide titelkandidaten gaven deze morgen al direct de toon aan door de snelste tijden neer te zetten in de vrije training. De Volvo was de snelste wagen op de piste voor de KIA, die in de laatste minuut nog te kampen kreeg met een klapband. De rode Renault #1 volgde met de derde tijd.

Fotografen Marnik Mouchaers en Martijn Wouters zorgden eveneens voor enkele foto's uit de BTCS vrije training.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BTCS op zaterdag 01 oktober 2011 om 12:12


Andere publicaties op Racingworld.be...