DSC - Spa Racing Festival: DSC zorgt voor spektakel op Francorchamps

Ook op het circuit van Spa-Francorchamps werd er dit weekend gereden. De Dutch Supercar Challenge vormde het hoogtepunt van het Racing Festival en de wagens van de DSC maakten er weer een waar spektakelstuk van. Talrijke aanrijdingen en incidenten deden zich in de eerste race voor, zodat de wedstrijd uiteindelijk werd stilgelegd met de rode vlag. De Viper SRT10 die van op de pole was gestart lag ook aan de leiding bij het stop zetten van de race, maar kreeg een tijdstraf voor inhalen onder geel. De straf werd echter later ongedaan gemaakt. Ook op zondag was de Viper de snelste wagen en Sijthof behaalde een tweede overwinning en zo neemt de leiding in het kampioenschap.
Reeds vele incidenten hadden de race op zaterdag gekenmerkt en toen de Lotus Exige van Van der Kooi ook nog eens vuur vatte, besloot de koersdirectie dat het genoeg was en stopte de race met de rode vlag. Diederik Sijthoff reed aan de leiding op dat moment maar een tijdstraf voor inhalen onder geel deed hem terugvallen naar de vierde plaats. Aldus kon de Ferrari F458 van Peter Versluis zijn eerste overwinning vieren bij zijn eerste race. De spectaculaire Italiaanse bolide ging de Corvette’s van Grouwels  (C5-R) en Abresch (C6.R) vooraf. Sijthoff ging echter in beroep en kreeg gelijk, de straf werd kwijtgescholden en de Viper kreeg de overwinning terug.

Race 1:
1.Diederik SIJTHOFF (Viper SRT10 Speedtec Motorsport)
2.Peter VERSLUIS (Ferrari F458 GT2 VEKA Racing)
3.Roger GROUWELS (Corvette CR5 GT1 Rudolph Racing)
4.Rick ABRESCH (Corvette CR6 GT1 Mad & Daring team)
5.Jan VERSLUIS (Ferrari F430 GT2 VEKA Racing)

In de tweede race op zondag stond er weer geen maat op de Sijthoff en de Viper won na van start tot finish aan de leiding gereden te hebben. Achter de Viper werd er wel fel gevochten voor de tweede plaats en het was uiteindelijk Grouwels die het haalde na een een mooi duel met Visser en Peter Versluis. Beitske Visser was van op de 22ste startpositie vertrokken maar lag na de pitstops al tweede, op het einde van de race moest ze in de Corvette van Grouwels echter haar meerdere erkennen.

Race 2:
1. Diederik SIJTHOFF (Viper SRT10 Speedtec Motorsport)
2. Roger GROUWELS  (Corvette CR5 GT1 Rudolph Racing)
3. Beitske VISSER (Praga R4S Race 4 Slovakia)
4.Peter VERSLUIS (Ferrari F458 GT2 VEKA Racing)
5.Rick ABRESCH (Corvette CR6 GT1 Mad & Daring team)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 03 oktober 2011 om 04:28


Andere publicaties op Racingworld.be...