Silverstone: 32 wagens aan de start - Alpina via Marc VDS ook van de partij

Blancpain Endurance SeriesBlancpain Endurance Series
Zes weken na de geslaagde manche in Magny-Cours trekken de Blancpain Endurance Series in het weekend van 8 en 9 oktober naar "the home of motorsport". De omloop van Silverstone vormt het decor voor de seizoensafsluiter van dit nieuwe kampioenschap en ondanks de nieuwe infrastructuur, zullen de teams zich vestigen in het oude pitcomplex. De voorlopige inschrijvingslijst telt momenteel 32 deelnemers, een aantal dat in lijn ligt met de reeds afgewerkte wedstrijden.
Onze landgenoot Greg Franchi heeft na vier manches een voorsprong van 21,5 punten op de AutOrlando Porsche van Roda/Ruberti/Gianmaria en indien er geen onverwachte dingen gebeuren mag Franchi zich zondag kampioen kronen. In zijn jacht naar de titel wordt de Belg bijgestaan door Marcel Fässler en Andrea Piccini op de WRT Audi #33. Verdere Belgische inbreng komt zoals gewoonlijk van de troepen van Graaf Marc van der Straten, de Ford GT blijft wederom op stal staan en met de BMW Z4 gaat het trio Palttala/Leinders/Martin alvast opzoek naar hun tweede zege van het seizoen. Ook Level Racing en DVB Racing zijn weer van de partij.

Zowel McLaren als Nissan zetten weer wagens in met oog op de verdere ontwikkeling van hun respectievelijke GT3's. Opvallende aanvulling van het veld is de Alpina B6. Alpina zelf wil van deze meeting gebruik maken om de wagen te testen in het zicht van 2012. De inschrijving gebeurt via Marc VDS, het Belgische team stelt haar tweede
(seizoens)inschrijving ter beschikking en zal ook voor de omkadering zorgen.


Entrylist BES SilverstoneEntrylist BES Silverstone


Foto: SRO/VIMAGES


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BES op maandag 03 oktober 2011 om 07:15


Andere publicaties op Racingworld.be...