Belgian Masters: Race 1: Steveny/de Radigues op titelkoers

Kia Buy Way - Kia Pro_CeedKia Buy Way - Kia Pro_Ceed
Steveny/de Radigues hebben de eerste race op autoritaire wijze gewonnen. Sougnez zordgde voor enig weerwerk in het begin van de race, maar zijn teamgenoot Kelders verprutste het daarna volledig. De twee overgebleven Renaults nemen plaatsen twee en drie in. Ook de Volvo kende problemen en eindigt achtste en verliest dus belanrijke punten op de Kia.
Delahaye Racing Team - Renault MéganeDelahaye Racing Team - Renault Mégane
Iets na elf uur wordt de eerste manche van het BTCS kampioenschap in gang geschoten onder een stralende zon. Sougnez maakt een bliksemstart en schiet van de tweede lijn direct naar de leiding. Na één ronde komt de rode Renault als eerste door voor de Kia, de gele Renault van Lémeret, de Volvo en de zwarte Renault van Richard. Van Herck in de Mazda3 voert de T3 klasse aan. Al na één ronde valt de GC10-2 #10 stil en moet naar binnen gesleept worden. ok Adriaenssens valt stil met zijn SEAT in de eerste linkse, maar kan terug vertrekken. Terwijl de plaatsen aan de kop behouden blijven zet Qvick de Scirocco #52 onder druk voor de tweede plaats in de T3 klasse. Echter niet voor lang, de BMW krijgt problemen en verdwijnt in de pits. Vandenabeele parkeert zijn Solution F in de zandbak van de eerste linkse in een poging van de Poele Jr. voorbij te gaan.

Lémeret/Mondron lukken een snelle pitstop in tegenstelling tot de Volvo die 11 seconden verliest op de leiders. Sougnez komt als één van de laatsten binnen en dat blijkt de goede taktiek, als Kelders terug de baan op komt rijdt de Renault aan de leiding. De Radigues ligt tweede voor Mondron, van de Poele en Viron. Wauters heeft de leiding in T3 overgenomen. Lang blijft de #1 Renault echter niet aan de leiding, de Radigues nadert snel en gaat zonder problemen voorbij aan Kelders. Dan begint een ongeloofelijk foutenfestival van Kelders, in enkele rondes zet hij de wagen driemaal om zijn as in de Bolderberg alvorens in de chicane er definitief af te gaan. Op hetzelfde moment valt de Volvo 60 stil net na de heuvel. Van de Poele kan de wagen terug in gang krijgen en rijdt langzaam naar de pits. Ook de Solution F #24 gaat er in de chicane af.

G.D.M.H. Motorsport - Seat Leon SuperCopaG.D.M.H. Motorsport - Seat Leon SuperCopa
Met nog tien minuten te gaan ligt de Kia voor op Mondron, Viron en Van Herck, die terug de leiding in T3 heeft. in de laatste ronden verandert er niets meer. De Radigues/Steveny winnen  voor de Renaults van Lémeret/Mondron en Viron/Richard. Vierde en eerste T3 wordt de Mazda3 van Van Herck voor beide WRT Scirocco's, Wauters/Latinne voor Gosselin/Smits. Zevende en eerste S2 is de Solution F van van de Poele/Damoiseaux. De Volvo S60 komt nog als achtste over de lijn en gaat de S2 van Melotte/Poncelet en de SEAT van Christan Franck vooraf.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BTCS op zondag 02 oktober 2011 om 11:49


Andere publicaties op Racingworld.be...