Chevrolet Camaro nu ook in GT3 uitvoering beschikbaar

Chevrolet Camaro GT4Chevrolet Camaro GT4
Iedereen kent de GT4 Chevrolet Camaro's die dit jaar uitkomen in het Dutch GT4 kampioenschap, een kampioenschap dat dit jaar nog te gast was op Circuit Zolder tijdens de Superleague Formula meeting. Wel, volgend jaar komt er ook een GT3-versie van de Amerikaanse muscle car. De wagen wordt momenteel opgebouwd in Duitsland.
Het Duitse YACO Racing, bekend uit het Duitse Procar kampioenschap waar het Toyota Corolla’s en Auris inzette, is van plan om volgend jaar de overstap te maken naar het FIA GT3 kampioenschap. Het team kiest niet voor de gemakkelijkste weg met het inzetten van een volledig nieuwe wagen, de Chevrolet Camaro. Tot op heden bestond er wel al een GT4 versie van de Amerikaanse bolide, maar nog geen GT3. De Camaro zal ontwikkeld worden in de ateliers van SaReNI United.

Uwe Geipel, teambaas bij YACO Racing verwacht dat het eerste exemplaar binnen een week of vier klaar zal zijn, waarna de wagen aan een intensief testprogramma wordt onderworpen in afwachting van zijn homologatie, die voorzien is voor begin volgend jaar. Het is ook mogelijk dat de wagen tevens ingezet wordt in het ADAC GT kampioenschap. De spectaculaire Camaro zal zeker een aanwinst betekenen voor het steeds groeiende GT3 wagenpark.

Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op dinsdag 11 oktober 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...