FIA GT3: Zandvoort: Spetterende finale in het vooruitzicht

FIA GT3FIA GT3
Het Audi Team WRT, heeft niet lang kunnen genieten van de vreugde om het behalen van de Blancpain Endurance Series titel, want reeds dit weekend moet het team weer paraat staan voor de finale van het FIA GT3 kampioenschap. Greg Franchi en Enzo Ide komen beiden nog in aanmerking voor het behalen van de titel, maar niet minder dan 10 teams maken rekenkundig nog een kans.

Een kleine week na de triomf op Silverstone zal het Audi Team WRT proberen om een tweede internationale titel aan zijn palmares toe te voegen. Greg Franchi en Enzo Ide staan vijfde in het kampioenschap met 22 punten achterstand op het AF Corse duo Frederico Leo/Francesco Castellaci. Er zijn in de 2 races echter nog 50 punten te verdienen. Om zijn kansen op de titel te verhogen, heeft het team beslist om het rijders duo te splitsen over de twee wagens. Greg Franchi zal team vormen met Didier André op de #32 en Enzo Ide krijgt Christopher Haase naast zich op de #33. WRT is touwens niet het enigste team dat deze tactiek toepast; ook Graff Racing verdeelt zijn rijders, die tweede liggen in het kampioenschap, over twee wagens. Mike Parisy rijdt nu met Grégoire Demoustier en Philippe Giauque vormt team met de snelle Duitser Thomas Jäger.

Echter zijn Ide en Franchi niet de best geplaatste Belgen n het kampioenschap, op plaats drie vinden we immers Maxime Martin terug, die een Aston Martin van LMP Motorsport deelt met de Fransman Gael Lesoudier. Martin kon nog niet winnen met de verouderde DBRS9, maar eindigde verschillende malen op het podium. Martin krijgt tevens gezelschap van een landgenoot op de tweede wagen, want Edouard Mondron debuteert voor het team en rijdt samen met Jean-Charles Battut. Natuurlijk is er ook nog ProSpeed dat met Maxime Soulet (Porsche #1) en Jan Heylen (Porsche #2) het seizoen in schoonheid wil beëindigen. Ook Markus Palttala, de Belgische Fin, is er op gebrand om na zijn overwinning in de BES race op Silverstone ook in de Nederlandse duinen te triomferen. Palttala deelt de Fisher Racing Ford GT met Jesse Krohn.
 
Ook twee teams maken voor het eerst hun opwachting, het Nederlandse Bleekemolen Racing (Porsche) en Team Ciné Cascade (Lamborghini). In het totaal zijn er 30 wagens ingeschreven. Bij de teams leidt Need for Speed Team Schubert voor Faster racing by DB Motorsport en Graff Racing. Audi Team WRT staat zesde en ProSpeed achtste.


Foto: FIA GT3


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op dinsdag 11 oktober 2011 om 07:02


Andere publicaties op Racingworld.be...