Superstars V8: Titel voor Andrea Bertolini

Dit weekend viel ook het doek over het Superstars International Series 2011 met de finale races op het circuit van Vallelunga. Het seizoen eindigde op een triomf voor Andrea Bertolini (Maserati), hij won beide races en kroonde zich tot internationaal kampioen.
Het van Italiaanse oorsprong Superstars V8 kampioenschap groeide dit jaar onder de naam Superstars International Series uit tot een waar Europees kampioenschap. De spectaculaire serie met dikke tourismewagens was buiten Italië ondermeer te zien op de circuits van Spa, Donington, Valencia en Portimao. Bekende rijders als Johnny Herbert, Gianni Morbidelli en Thomas Biagi gaven de serie extra cachet.

De eerste race op het circuit van Vallelunga eindigde met een dubbel voor Maserati, Bertolini won voor Alessandro Pier Guidi. Luigi Ferrara (Mercedes) had aan een zesde plaats genoeg om de leiding in het kampioenschap te behouden. Tussen de Maserati’s en de Mercedes eindigden drie BMW’s, Cerqui voor Biagi en Gabellini. De tweede race moest de beslissing brengen. Bertolini won weer en Ferrara kwam niet verder dan de achtste plaats, de Italiaanse Mercedes rijder verloor de titel dus in de laatste race. Gianni Morbidelli behaalde met zijn Audi de tweede plaats na een spectaculaire inhaalrace. Bertolini is dus internationaal kampioen en gaat in het kampioenschap Ferrara, Cerqui en Biagi vooraf.  De Italiaanse titel is voor Alberto Cerqui (BMW).

Volgend doet de serie ook het circuit van de Hungaroring aan terwijl de meeting in Spa blijft bestaan, maar verhuist van het eerste weekend van augustus naar midden juli. Interessant is ook dat het Italiaanse GT kampioenschap ook volgend jaar in het voorprogramma zit en met een race op twee weken voor de 24h of Spa zou deze race wel eens een uitgelezen kans kunnen zijn voor teams die deelnemen aan de 24h om de wagens te testen ter voorbereiding van de etmaalrace.

Kalender 2012:
1 april : Monza
22 april : Imola
20 mei : Donington
3 juni : Mugello
1 juli : Hungaroring
15 juli : Spa Francorchamps
16 september : Portimao
7 oktober : Vallelunga


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 12 oktober 2011 om 00:30


Andere publicaties op Racingworld.be...