Eurocup F. Renault 2.0: Seizoen 2012 is al begonnen voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne betwistte zondag in Barcelona de laatste race van de Formule Renault 2.0 Eurocup. Stoffel eindigde er zesde en pakte de vijfde plaats in het kampioenschap. Eén dag later zat de Belgische racer op hetzelfde circuit al terug in een Formule Renault wagen, ditmaal voor de eerste testsessie in de aanloop voor het seizoen 2012.
Vandoorne betwistte deze sessie niet in zijn gebruikelijke KTR wagen, maar switchte over naar het kampioensteam Josef Kaufmann Racing. Blijkbaar mikt Vandoorne op een tweede seizoen Formule Renault 2.0 en ambieert hij een plaats in het beste team van het moment. Kaufmann Racing, dat met Frijns dit jaar kampioen werd, zette naast Vandoorne een tweede wagen in voor een andere bekende Nederlander, Nick de Vries. De zestienjarige de Vries is momenteel onklopbaar in de karts en heeft al een McLaren contract op zak. Iedereen ziet in hem de opvolger van Hamilton, de Engelse F1 coureur is tevens zijn raadgever. In de morgensessie zette Vandoorne de vierde tijd neer, de Vries de zesde. In de namiddag training klom de Belg nog een plaatsje verder op, maar ook de Vries verbeterde en eindigde met de vierde tijd.

Beide sessies werden gedomineerd door Daniil Kvyat met zijn wagen van Koiranen Bros Motorsport. De Rus eindigde dit jaar derde in het kampioenschap na Frijns en Sainz Jr. KTR was ook aanwezig met twee nieuwe rijders, de Fin Mikko Pakari en de Japanner Yu Kanamaru. Pakari deed het redelijk met een dertiende en een drieëntwintigste tijd op 44 wagens, de Japanner bleef echter gans de dag achteraan bengelen. Opvallend was ook de deelname van Beistke Visser, de jongedame die iedereen dit jaar verbaasde in de Dutch Supercar Challenge. Met een wagen van RC Formula eindigdezij vierendertigste in de morgen om dan in de namiddag op te schuiven naar de zesentwintigste plaats.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 12 oktober 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...