Francorchampagne: Voorbeschouwing Belgium Racing

Bij Belgium Racing mag men alvast de champagne laten koelen. Komende zondag wordt de laatste manche verreden van het Belgian Endurance Championship in Francorchamps met een wedstrijd over drie uren. Met drie zeges en een tweede plaats op vijf wedstrijden was de familie Derdaele, aangevuld met Niels Lagrange, het meest regelmatige team in de Belcar GT Open en vertrekt dus logischerwijze als onbetwiste leider richting Spa. Alleen tijdens de 24 Hours of Zolder verliep het door technische tegenslag wat stroef, maar door de regelmaat tijdens de rest van het seizoen kon het puntenverlies worden opgevangen.
Patric Derdaele bleef aan de kant tijdens de 24 Hours of Zolder en reed tijdens de Belcar Masters op de DVB-Lamborghini in GT3-B, terwijl Niels Lagrange ook niet alle wedstrijden op de Porsche van Belgium Racing reed. Daardoor toeft Dylan Derdaele alleen aan de leiding in de tussenstand.
 
De zaken zijn vrij eenvoudig inzake de titelontknoping. Dylan telt momenteel een voorsprong van 8 punten op het duo Mattheus / Redant en 9 punten op de derde Porsche in de rangschikking, deze van Omnilevel met Makelberge en Kern aan het roer.
Er zijn nog 10 punten te verdelen; dus in theorie komen nog drie teams in aanmerking voor de titel. Uiteraard heeft Dylan Derdaele de beste troeven op de hand en alleen een opgave kan hem nog van de titel houden. Het voordeel van Belgium Racing is dat beide andere Porsches van Level en Omnilevel de wedstrijd moeten winnen. De Viper van Wim Lumbeeck kan in de rol van scherprechter kruipen. Indien de Viper de wedstrijd zou winnen is de titel sowieso een feit voor Dylan. Een eventuele ex aequo is in het voordeel van het Limburgse team omdat die dan méér wedstrijden hebben gewonnen en reglementair gezien weegt dit door bij de eindafrekening.
 
Gevrijwaard van brute pech zal Dylan dus normaliter zichzelf opvolgen als kampioen in de Belcar GT Open. Dylan heeft de eerste drie wedstrijden gereden met vader Patric Derdaele, waarvan ze er twee wonnen en eenmaal tweede werden. Patric heeft dus een groot aandeel in het succes en zal komend weekend zijn zoon opnieuw vergezellen in diens rush naar de titel. Ook Niels Lagrange, met wie Dylan de laatste wedstrijd won, zal de familie Derdaele opnieuw vergezellen. Belgium Racing levert zodoende een sterk en homogeen rijdertrio af voor de seizoensafsluiter.
 
Of het voor Dylan zijn laatste wedstrijd wordt in de Belcar na zijn méér dan geslaagde test met de Alpina BMW B6 GT3 tijdens de slotmanche van de Blancpain Endurance series in Silverstone valt nog af te wachten. Daar bewees de jonge Limburger dat hij goed overweg kan met een krachtige GT3-bolide en de zware druk van de concurrentie aankan. Hij leverde er zijn visitekaartje af, maar bij Belgium Racing gaan ze niet over één nachtje ijs. Er zal gewikt, gewogen, gerekend en getest worden tijdens de komende winterperiode. Maar één ding is zeker. De 19-jarige youngster is klaar voor het grote werk.
 
Maar uiteraard gaat momenteel alle prioriteit richting komend weekend waar Dylan zijn tweede titel op rij wil verzilveren in de Belcar GT Open.

Belgium Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op dinsdag 18 oktober 2011 om 17:40


Andere publicaties op Racingworld.be...