Francorchampagne: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

Na drie zeges en twee tweede plaatsen, zijn Marc Goossens en Maxime Soulet ondertussen al zeker van de titel in het Belcar Endurance Championship. Zij krijgen aanstaand weekend de kans om hun titel in de verf te zetten tijdens de seizoensafsluiter van het kampioenschap, de Francorchampagne meeting op het circuit van Spa Francorchamps. Dat is ook het indrukwekkende palmares van de Porsche 911 GT3-R #60 uit de ateliers ProSpeed Competition en zo draagt het Luikse team ook in grote mate bij tot de eerste plaats van Porsche in de voorlopige tussenstand van het merkenkampioenschap. Indien de Porsche in de kleuren van CPL Trans-Round Up-Spike Communications, of uiteraard één van de merkgenoten, nog zes punten scoort, dan is Porsche zeker van die Belgische merkentitel. Het partnership tussen Porsche Motorsport en ProSpeed Competition blijft zijn vruchten afwerpen.
Een Europese titel in 2009, een volgende in 2010... ProSpeed Competition zet ook in 2011 de traditie verder. Na de rijderstitel van Marc Goossens en Maxime Soulet in het Belcar Endurance Championship, wil ProSpeed Competition nu ook helpen om een titel aan Porsche te schenken. Porsche en ProSpeed Competition, dat is dan ook een relatie die veertien jaar teruggaat.

De sportieve visie: Luc Goris (Technisch Directeur) “ProSpeed Competition werkt met Porsche sinds 1998 en we hebben dus zonder twijfel de nodige expertise. De puntentelling in het merkenkampioenschap van Belcar maakt dat Porsche nog niet zeker van de titel is en dus zijn we voor komend weekend uiterst gemotiveerd. Gezien de uitgangspositie zijn onze kansen positief, maar je mag het vel van de beer dus nooit te vroeg verkopen, dat spreekwoord kennen we. Porsche heeft nog zes eenheden, op twintig, nodig, om de merkentitel veilig te stellen.”

De visie van de rijder: Marc Goossens “Een titel van Kampioen van België is een mooie bekroning van een seizoen. Het maakt dingen los bij de mensen en die reageren dan ook positief. We trekken naar Francorchamps met een tevreden gevoel, maar opgepast, we zijn nog niet voldaan. We willen daarom ook helpen om de constructeurtitel aan Porsche te schenken.”

De visie van de rijder: Maxime Soulet “Ik ben blij dat we ons seizoen voor eigen publiek in België afsluiten, want het was een bijzonder intens seizoen 2011. Naast de titel in België, blijven me ook de beide zeges in het EK GT3 bij. We moeten nu nog één doelstelling invullen en dan kunnen we even stoom aflaten. We gaan dat zeker eens doen, samen met onze partners en het hele team. Iedereen verdient dat!”

Verkozen tot beste technische crew tijdens de 24U van Le Mans en winnaar van de rijdertitel in het Belcar Endurance Championship 2011, ProSpeed Competition sluit het seizoen 2011 af, na een seizoen waarin ook de Le Mans Series, de 24U van Le Mans en de 24U van Spa op de kalender stonden.

ProSpeed Competition press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op dinsdag 18 oktober 2011 om 13:14


Andere publicaties op Racingworld.be...