Francorchampagne: Vita4One op één in de kwalificaties

Vita4One - Ferrari F458 Vita4One - Ferrari F458
De roodzwarte Ferrari F458 van Kechele/Verdonck/Bobbi start morgen van op de pole positie voor de laatste Belcar race van het jaar en tevens laatste Belcar race tout cour. Volgend jaar neemt het Endurance kampioenschap de fakkel over. Wie dus een laatste maal de nieuwste GT3 wagens, die in het Endurance kampioenschap niet toegelaten worden, een nationale race wil zien betwisten moet morgen dus naar Francorchamps komen. Ondanks dat Soulet en Goossens al kampioen zijn sinds de vorige race, zijn ze toch de snelste bij de Belgische deelnemers en starten morgen naast de Ferrari op de eerste lijn.
Het Vita4One team was er op gebrand om revanche te nemen op het circuit waar het team een desastreuze 24 uren kende eerder dit jaar. Vanaf het begin van de eerste kwalificatie liet het team zien dat het niet gekomen was om een figurantenrol te spelen en de Ferrari #52 eindigde dan ook helemaal bovenaan de tabellen met de snelste tijd. De KRK Mercedes van Wauters/Kumpen klokte de tweede tijd voor de WRT Audi’s #32 en #1 en de Porsche van Goossens/Soulet. De mooie Red Bull BMW Z4 van Bouvy/Martin/Coens kwam niet verder dan de achtste tijd als gevolg van een aanrijding met de KRK Mercedes.
 
De tweede kwalificatie van 30 minuten bleek echter beslissend te zijn, want de tijden lagen een stuk lager dan in de morgensessie. Weer was het de Vita4One Ferrari die alle andere deelnemers het nakijken gaf. Goossens/Soulet  klokten de tweede tijd af en Maxime Martin klom met de VDS BMW Z4 op naar de derde plaats. Wauters/Kumpen waren vierde voor de eerste Audi, die van Verbist/Ide/Ortelli. De tweede WRT Audi staat nog verder op de grid (achtste) nadat Longin de controle over de wagen verloor in Combes. Ook de Zwitserse Black Bull Ferrari F430 ging er af in Combes, maar de wagen kan zich nog als negende kwalificeren. Nog een andere gastwagen, de Ferrari F458 van Chad Racing zal als zesde vertrekken net voor de Aston van Verbergt/Van Hooydonk.
 
Op de tiende startplaats vinden we nog een gastauto, de Audi TTRS van Hohenadel/Piccini. Elfde en eerste GT Open is de Viper van Lumbeek/Langeberg, die de Belgium Racing Porsche van Derdaele/Lagrange vooraf ging. Morgen om 12u55 wordt de start gegeven voor een race over drie uren.


Foto: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 22 oktober 2011 om 21:04


Andere publicaties op Racingworld.be...