Francorchampagne: race 1: Steveny en de Radigues zijn kampioen

Kia Buy Way - Kia Pro-CeedKia Buy Way - Kia Pro-Ceed
Eind vorig jaar stopten Chad Racing en Kia hun samenwerking in de BTCS na een tegenvallend seizoen. De wagens bleken wel snel maar zeer onbetrouwbaar en een wissel van motortuner bracht geen soelaas. Toen Steveny één van de wagens overkocht en inschreef voor het huidige BTCS kampioenschap gaf niemand hem enige kans op slagen. Steveny overtuigde de Radigues om een terugkeer naar de autosport te maken en enkele maanden later zijn beide heren de kampioenen BTCS van 2011. De Kia bleek niet alleen zijn snelheid behouden te hebben maar bleek plots uiterst betrouwbaar, zelfs in de lange afstandraces. Door nu ook de voorlaatste race te winnen hebben Steveny en de Radigues een einde gemaakt aan de suspens, niemand kan morgen het duo nog bijhalen in de puntenstand.
De tegenstanders van Steveny en de Radigues lieten het afweten in de race , Kelders kon door hevige trillingen zijn wagen niet vooraan houden en de Volvo van Radermecker en van de Poele moest opgeven met problemen aan de radiator terwijl hij aan de leiding reed. De laatste tegenstanders voor de titel waren Lémeret/Mondron die lange tijd druk uitoefenden op de Kia maar zich uiteindelijk tevreden moesten stellen met de tweede plaats, onvoldoende om een kans op de titel te behouden. Derde werd de Kia van Dockerill/Kane/Ferrier, die vertrokken van op een laatste startplaats oprukten door het veld, zelfs even tweede lagen en uiteindelijk het laagste podiumtrapje pakten. Vierde na een mooie wedstrijd werd de Jaguar XF van Moonen/Verdonck, het was lang geleden dat een Jaguar nog vooraan eindigde. Volgden de twee Delahaye Renault’s, Viron/Richard voor Kelders/Soulet/Thiry.
 
Qvick Motors Racing - BMW M3 WTCCQvick Motors Racing - BMW M3 WTCC
Bij de T3 klasse wonnen Qvick/Vanbellingen met hun BMW M3, een overwinning die hen de titel in de klasse verzekerde. De BMW gaat de Scirocco van Smits/Gosselin vooraf nadat de wagen van Wauters/Latinne uit de wedstrijd verdween met technische problemen. Negende werd de vreemde eend in de bijt de Ginetta van de Italianen Foglio/Cappelletti. Tiende en eerste in de SuperCopa klasse waren Lamy/Leonard.
Morgen na de Belcar race wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gereden.

Uitslag:
1. Stéveny-de Radiguès (KIA Pro_Ceed)
2. Lemeret-Mondron (Renault Mégane)
3. Dockerill-Ferrier-Kane (KIA Pro_Ceed)
4. Verdonck-Moonens (Jaguar X-Type)
5. Richard-Viron (Renault Mégane)
6. Kelders-Thiry-Soulet (Renault Mégane
7. Qvick-Vanbellingen (BMW M3)  winnaar T3
8. Gosselin-Smits (VW Scirocco)
9. Foglio-Cappelletti (Ginetta)
10. Léonard-Lamy (SEAT Leon Supercopa), winnaar T3S


Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BTCS op zaterdag 22 oktober 2011 om 17:39


Andere publicaties op Racingworld.be...