World Solar Challenge: Umicore Team bereikt de eindmeet

Verleden vrijdag berichtten wij nog dat de Umicar, de Belgische deelnemer aan de World Solar Challenge, aan de kant van de weg stond met rokende batterijen. Het team wou van geen opgeven weten en verving de batterijen door een reserveset en vertrok de volgende morgen weer op pad. De wagen behaalde de eindstreep, maar op welke plaats is nog steeds niet duidelijk vermits er nog geen officiële uitslag bekend gemaakt is. Temeer daar er nu discussie gerezen is over het feit dat de batterijen vervangen werden.
Na een goede nachtrust, enkele leden van het team werden bovendien licht bevangen door de giftige dampen  van de brandende batterijen, toog het team an het werk en plaatste een reserveset batterijen in de wagen.  De wagen kreeg mits het toevoegen van een straftijd voor de wissel, toestemming om verder te rijden en aan een hoge snelheid stevende de Umicar richting Adelaide. De eindstreep werd zonder problemen gehaald maar op welke plaats was moeilijk te bepalen gezien de straftijd en ook het feit dat verscheidene wagens die dezelfde dag over de meet kwamen verschillende kilometers op een trailer werden vervoerd, kilometers die moesten afgetrokken worden van de ware raceafstand.

Momenteel is er nog steeds geen officiële uitslag, temeer dat de organisatie terugkwam op haar beslissing om de Umicar toestemming te geven om te vertrekken na de batterijwissel, een ingreep die nochtans volgens het reglement is toegestaan en wat in eerste instantie ook werd bevestigd. Nu echter zou de afgelegde afstand berekend worden tot op het punt waar de wissel gebeurde, terwijl de Belgische zonnewagen toch de volledige afstand van 2636 kilometer heeft uitgereden. Een prestatie die slechts acht wagens volbrachten.  Wat de ware uitslag ook zal worden, het blijft  een fantastische prestatie van het Umicore Solar Team en alle leden beleefden een onvergetelijk avontuur.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 24 oktober 2011 om 14:28


Andere publicaties op Racingworld.be...