DSC: Assen: Sijthoff kampioen in de GT-divisie

Ook de Dutch Supercar Challenge kende dit weekend zijn finale op het circuit van Assen. In de belangrijkste klasse, de GT-divisie, moest de titelstrijd nog beslecht worden. Uiteindelijk was het Diederik Sijthoff die met zijn oude Viper het pleit won en alle GT1 wagens het nakijken gaf. Twee derde plaatsen waren voldoende om het goud binnen te halen ten nadele van Roger Grouwels, die in zijn Corvette CR-5 GT1 met pech te kampen had.
De eerste race leverde nog eens een overwinning op voor het Carworld Motorsport team, de Mosler MT900 van Niels Bouwhuis en Milko Tas had dit jaar met veel tegenslag te kampen, maar ditmaal bleef de wagen heel. Als tweede kwam de Corvette C6.R GT1 van Rick Abresch over de lijn. Belangrijker voor het kampioenschap was de derde plaats van Diederik Sijthof, want diens naaste belager voor de titel, Roger Grouwels (Corvette CR-5 GT1) kwam niet verder dan de vijfde positie. Sijthoff profiteerde optimaal van de extra seconden resultaat tijdstraf van zijn naaste concurenten om na de pitstops op te rukken naar de voorste gelederen. De puntenvoorsprong van Sijthof groeide zo nog wat aan maar was niet voldoende om hem zaterdag al de titel te bezorgen, de tweede race op zondag zou beslissend zijn.

Race twee kwam toe aan de Corvette C6.R GT1 van Dave Bassu die een opzittende Cor Euser in zijn Marcos kon afhouden. Een kwartier voor het einde van de race had Roger Grouwels echter zijn Corvette aan de kant gezet met technische problemen en daarmee het kampioenschap beslecht in het voordeel van Sijthoff. Deze laatste had meer dan voldoende aan een tweede derde plaats om de titel binnen te rijven. Noteren we ook nog de opgave van de Ferrari F458 GT2 VersluisPeter Versluis.