Francorchampagne: Reacties na de race

Mondron/Lémeret behaalden in de laatste wedstrijd van het jaar eindelijk hun eerste overwinning, nadat ze al verscheidene malen nipt naast de zege grepen. In de T3 klasse kon Koen Wauters niet verhinderen dat Qvick/Vanbellingen hun titel vierden met twee nieuwe klasse overwinningen. Enkele reacties.
Edouard Mondron (Renault Mégane S1 #2) over race 2: “We waren gebrand op deze overwinning en hebben er hard voor gevochten. In het begin van mijn rijbeurt zag ik de tegenstand in mijn spiegels en ronde na ronde zag ik de voorsprong groeien. Ik verzorgde mijn rijlijnen, wilde een lekke band vermijden en luisterde zeer aandachtig naar de wagen. Maar na 90 minuten viel dan het verdict, we wonnen de race, en zeker niet ik alleen, want deze zege is er één van mijn teamgenoot en het hele team van Delahaye. Pure adrenaline!”

Stéphane Lémeret (Renault Mégane S1 #2): “Deze keer vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. De rijderswissel, de auto, de strategie, alles klopte. Ik ben heel blij dat ik het seizoen op zo een positieve noot kan besluiten.”

Christian Kelders (Renault Mégane S1 #1) over race 1: “Na enkele ronden kwam de splitter vooraan los te zitten. Ik weet nog altijd niet waarom. Ik heb nochtans niemand geraakt.”
“Bravo voor Philippe en Didier. Ze hebben een quasi perfect seizoen afgewerkt, zonder problemen, en zo zes overwinningen veroverd. Voor ons liep het minder vlot dan tijdens de vorige seizoenen. Onze remproblemen in Zolder deden ons kostbare punten verliezen. Maar zelfs zonder die pech zou het heel moeilijk geweest zijn de nieuwe kampioenen te kloppen. Ik wist al voor de start van het seizoen dat het niet makkelijk zou worden om te strijden tegen de drie profteams. Ik kan me troosten met de titel van vice-kampioen en beste amateur.”

Steve Vanbellingen (BMW M3 WTCC # 21) over race 1: “Een olielek in de achterbrug maakte dat ik het gas moest lossen in de eindfase, want de temperatuur van de achterbrug steeg onrustwekkend. Ik heb de leider zelfs opgewacht om geen extra ronde meer te moeten afleggen, zonder evenwel de zege en de titel in gevaar te brengen.”

Koen Wauters (VW Scirocco #52) over race 2: "Ronnie reed een schitterende stint en het team deed een prima job bij de pitstop. Maar ik was iets te cool bij het overnemen van het stuur en ik liet enkele secondjes liggen. In de eindfase werd het bijzonder moeilijk toen mijn voorbanden tot op de draad versleten waren en ik zag Steve Vanbellingen dichterbij komen. In de laatste ronde, net voor Blanchimont ging hij me dan voorbij. Ik ben heel ontgoocheld… Maar goed, we eindigen tweede in de laatste race en eindigen tweede in het kampioenschap."


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 26 oktober 2011 om 07:16


Andere publicaties op Racingworld.be...